Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Nieuw weekendformat in de Formule 1: zo ziet het eruit

Wat betreft de trainingen, kwalificatie en de race verandert er dit jaar niets in de Formule 1, maar daaromheen wordt het raceweekend heel anders ingedeeld. We nemen je mee.

Verstappen Bahrein test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images
De Formule 1-kalender raakt steeds voller en voller. Dit jaar staan er 22 races gepland, en als men een vervanger vindt voor de Russische Grand Prix zelfs 23. Met verschillende double en zelfs triple headers krijgt het Formule 1-personeel het zwaar te verduren.

Om de lasten een klein beetje te verlichten, in hoeverre dat kan, is het programma van een raceweekend ietwat ingekort. Hieronder leggen we je uit hoe het er nu uit gaat zien.

F1-sessies blijven wel hetzelfde

Wat betreft de Formule 1-sessies verandert er niets. Op vrijdagen zien we twee vrije trainingen van elk een uur lang. In eerste instantie leek het erop dat deze weer terug werden uitgebreid naar anderhalf uur, maar inmiddels is dat idee van tafel geveegd en zal men gewoon weer een uur trainen per sessie.

Op zaterdag zien we opnieuw een laatste training van een uur lang, gevolgd door de kwalificatie. Op zondag vindt zoals vanouds de Grand Prix plaats. De starttijden van alle Grands Prix vind je in ons overzicht, maar ook kan je onze F1-kalender downloaden zodat deze tijden allemaal in je eigen kalender staan.

Hieronder kan je alvast het tijdschema voor aankomend raceweekend in Bahrein zien.

Tijdschema GP Bahrein

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 18 maart -
Tweede vrije training vrijdag 18 maart -
Derde vrije training zaterdag 19 maart -
Kwalificatie zaterdag 19 maart -
Race zondag 20 maart -

Donderdag vervalt

De grootste verandering ten opzichte van de vorige jaren is de donderdag. Normaal staat die in het teken van de media. Verschillende persconferenties en interviewmomenten vinden er dan plaats met de verschillende coureurs, maar dit jaar gaat daar een streep doorheen.

De donderdag wordt helemaal vrij gepland, zodat iedereen in theorie wat later af kan reizen naar het land waar er geracet wordt. In de middag is er wel tijd voor eventuele track walks, zodat de coureurs alvast het circuit kunnen verkennen. Het betekent echter niet dat de coureurs niet meer voor de microfoon van RacingNews365 en ander media zullen verschijnen.

Vrijdag = mediadag

In plaats van de donderdag wordt de vrijdag nu de media dag. De eerste vrije trainingen zullen dit jaar vaak wat later beginnen dan we de vorige jaren gewend waren, dus niet aan het einde van de ochtend, maar aan het begin van de middag.

Het zorgt ervoor dat er in de ochtend tijd ontstaat voor mediaverplichtingen. De Formule 1 heeft een blok van twee uur gereserveerd, gedurende welke we de gebruikelijke persconferenties mogen aanschouwen. Op zaterdag vindt de persconferentie voor de teambazen plaats voorafgaand aan de derde training.

Nieuw: Autopresentaties

Een nieuw onderdeel van het Formule 1-raceweekend is de autopresentatie. Op vrijdag, voorafgaand aan de eerste training, moeten alle teams hun bolides tonen voor de camera's. Dan leggen ze ook uit wat er precies te zien is en wat de nieuwe updates zijn voor het weekend. Op die manier hoopt F1 dat het publiek ook wat meer inzicht krijgt en meer geïnteresseerd raakt in het technische aspect van de sport.

Nog een paar dagen geduld en dan mogen we gaan genieten van het nieuwe Formule 1-seizoen!

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China