Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Snelle Verstappen grijpt nipt naast snelste tijd in eerste training GP Portugal

Valtteri Bottas heeft de eerste vrije training voor de Grand Prix van Portugal als snelste afgesloten. Max Verstappen legde beslag op de tweede tijd.

Verstappen Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De coureurs begonnen rustig op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimao. De harde band werd veelvuldig gebruikt om de baan schoon te rijden. Het Portugese asfalt bood ditmaal beduidend meer grip dan vorig jaar, waardoor we beduidend minder spins en uitstapjes zagen dan een jaar eerder.

De teams van Red Bull en Mercedes waren de gehele training voorin te vinden, maar verrassend was dat George Russell in de Williams zeer competitief was.

Uitslag Eerste vrije training - Portugal

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In het tweede deel van de training werden de zachte banden gemonteerd, waarbij het Valtteri Bottas was die naar de snelste tijd ging. Verstappen klaagde over erge vibraties, maar wist desondanks de tweede tijd te klokken. Slechts 0,025 seconde kwam de Red Bull-coureur tekort en Verstappen noteerde twee paarse sectortijden, maar gaf toe in de derde sector.

Lewis Hamilton wist geen perfecte ronde te rijden, verloor veel tijd in de derde sector, en gaf drie tienden toe op teamgenoot Bottas. Sergio Perez gaf lange tijd veel toe op Verstappen, maar stoof in de slotseconden naar de derde tijd op twee tienden van Bottas.

Positief was het optreden van de beide Ferrari's, met de vierde tijd van Charles Leclerc - die Hamilton voor wist te blijven. Carlos Sainz was lange tijd in de top 6 te vinden, maar zakte mede door een fout op de zachte band terug naar de negende positie.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024