Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Snelle Verstappen slechts zesde in derde training Mexico

Max Verstappen was lange tijd snel onderweg in de derde vrije training, maar kwam toch niet verder dan de zesde tijd. De beide Ferrari's pakten in de slotfase de eerste twee posities.

Verstappen regen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op een half natte baan ging de derde vrije training in Mexico van start. Max Verstappen liet zijn talent als regenrijder direct zien door in de openingsfase naar de snelste tijd te gaan op de intermediate band. Na twintig minuten was hij vier tienden sneller dan Lewis Hamilton.

Nadat alle coureurs hun eerste ronden hadden gereden werd het relatief stil op het Autódromo Hermanos Rodríguez, waar geen regen wordt verwacht tijdens de kwalificatie. Voor Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo verliep de training niet zonder problemen, beiden kampten met een technisch probleem aan de power unit waardoor ze veel tijd verloren.

Uitslag Derde vrije training - Mexico

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Pas in het tweede half uur kwam de sessie echt tot leven, op het moment dat de baan steeds verder opdroogde en de coureurs de droogweerbanden konden gebruiken. De tijd die Verstappen vroeg in de sessie noteerde bleef lange tijd bovenaan de tijdenlijst staan.

In het laatste kwartier monteerden de coureurs massaal de slicks, waardoor de tijden omlaag doken. Kimi Raikkonen was de eerste die flink onder Verstappens tijd dook en de snelste tijd met liefst vier seconden verbeterde en een 1.21 noteerde. Een tijd die al snel verbeterd werd door Valtteri Bottas en Sebastian Vettel. De Ferrari-coureur klokte een 1.17,7 in zijn poging op de zachte band, maar Alexander Albon dook nog eens vier tienden onder zijn tijd.

Aan kop was het stuivertje wisselen en ook Verstappen meldde zich in de laatste tien minuten op het asfalt. Op de zachte band dook hij als eerste de 1.16 in, maar Carlos Sainz dook onder de tijd van de Nederlander. In de slotseconde was het Leclerc die naar de snelste tijd ging, vlak voor teamgenoot Vettel en de beide Mercedessen. Verstappen werd gehinderd tijdens zijn snelle ronde en sloot de training daardoor slechts als zesde af.

Voorspel en win

Powered by

Via Bovag Voorspelgame visual 3

Wie wint de Grand Prix van Mexico 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

Formule 1 GP Mexico 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio