Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Portugal 2020

Spinnende Verstappen sterk uit de startblokken in eerste training GP Portugal

Max Verstappen kende een prima eerste vrije training voor de Grand Prix van Portugal. Na een spin in de openingsfase kende hij een sterk tweede deel van de sessie, die als snelste afgesloten werd door Valtteri Bottas.

Verstappen Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het voor de F1-coureurs nieuwe circuit van Portimao zorgde ervoor dat de coureurs in de openingsfase allemaal hun installatieronden reden. Daarna waren het Max Verstappen en Carlos Sainz die het asfalt veelvuldig opzochten, de Nederlander was allerminst tevreden over zijn wagen en spinde. Zonder schade kon hij zijn weg vervolgen.

"Deze achtervleugel is compleet verkeerd, het lijkt wel een driftauto", was de feedback van Verstappen richting het team.

Langzaam maar zeker voerden de coureurs het tempo op, waarbij het Charles Leclerc was die met een 1.20,4 na een half uur de snelste tijd in handen had voor Carlos Sainz en Lewis Hamilton. Verstappen was teruggekeerd naar de pits na zijn lange eerste run, waarin hij ook een nieuwe brake duct testte, en bezette op dat moment de voorlaatste plaats.

Dat het circuit wennen was voor de coureurs was veelvuldig te zien met coureurs die buiten de baan terecht kwamen en de vele spins. De rijders waren allemaal nog zoekende naar de ideale lijnen en de juiste rempunten. Hamilton was daarbij de eerste coureur die in de 1.19 dook.

Uitslag Eerste vrije training - Portugal

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen stond op dat moment rustig in de pits toe te kijken hoe het team van Red Bull een nieuwe vloer monteerde onder de RB16. Met nog een half uur te gaan zocht de Nederlander op de harde band wederom het asfalt op om naar een achtste positie te gaan.

In de tweede helft van de training monteerden de coureurs het zachtere rubber en vlogen de tijden omlaag. Niet geheel verrassend was het Hamilton die als eerste een 1.18 klokte. Verstappen was ondertussen bezig met een lange run op de harde band en richtte zich niet op snelle tijden. Op banden die tien ronden oud waren klokte hij de derde tijd op acht tienden van Hamilton, die er de mediums onder had liggen. Verstappen voerde het tempo steeds verder op en wist zijn tijd op oude banden steeds verder aan te scherpen.

Met nog een kwartier te gaan voerde Bottas het veld aan, op drie tienden gevolgd door Hamilton. De beide Mercedes-coureurs gebruikten de medium band, Verstappen gaf op zijn harde band een kleine acht tienden toe. Charles Leclerc (medium) en Albon (hard), maakten op dat moment de top vijf compleet.

In de slotfase van de training werden deze tijden niet meer verbeterd. Red Bull kan tevreden terugkijken op de eerste sessie. Dat kan ook gezegd worden van Ferrari, dat de vierde positie van Leclerc als een opsteker zal zien. De Italianen hebben dit weekend wederom een upgrade meegenomen, ditmaal in de vorm van een nieuwe diffuser.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Portugal 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training