Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2020

Verstappen domineert derde training GP Abu Dhabi

Max Verstappen heeft de laatste vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi als snelste afgesloten. In zijn Red Bull was hij een halve seconde los van de rest van het veld.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Lange tijd viel er werkelijk niets te genieten op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Doordat de derde sessie, van een uur, bij daglicht werd verreden bleven de rijders lang in de pits. Dit omdat de kwalificatie en de race bij het vallen van de avond verreden worden, waardoor de derde training er eigenlijk niet echt toe deed.

Alexander Albon klokte als eerste een serieuze tijd, maar Max Verstappen en de Mercedessen deden het nog rustig aan in die fase van de training. Verstappen dook vier tienden on Albons tijd, waarmee de beide Red Bulls de ranking aanvoerden. De algehele verwachting was echter dat de beide Mercedessen dit weekend zouden domineren en later in de training voerden Valtteri Bottas en Lewis Hamilton het tempo nog verder op.

Verstappen en Hamilton wisten in hun tweede snelle ronde op de zachte band te versnellen. De Red Bull-coureur kwam daarbij zelf tot een 1.36,7 en was daarmee ruim een halve seconde sneller dan Hamilton.

Uitslag Derde vrije training - Abu Dhabi

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In de laatste twintig minuten doken alle coureurs op een nieuwe set van de zachte band de baan op, om zich zo voor te bereiden op de kwalificatie. Verrassend was dat de beide Mercedessen niet in de buurt van Verstappens tijd wisten te komen. Hamilton kwam drie tienden tekort, Bottas zelfs een halve seconde - en dan was het nog wachten op de snelle run van Verstappen.

De eerste snelle ronde bracht Verstappen geen tijdsverbetering, door een klein foutje in de tweede sector. Verrassend genoeg kwamen de beide Renaults opstomen en nestelden Daniel Ricciardo en Esteban Ocon zich in de top 3. Verstappen scherpte zijn tijd nog fors aan, waardoor hij zes tienden los was van het veld.

Teamgenoot Alexander Albon klaagde over zijn Red Bull, maar wist in de slotseconden de tweede tijd te noteren - op een halve seconde van Verstappen. De beide Mercedessen lieten zich niet in hun kaarten kijken en klokten de zesde en negende tijd. Voor Ferrari was het wederom een sessie om snel te vergeten, met beide auto's buiten de top 10.

Formule 1 GP Abu Dhabi 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak