Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2023

Verstappen met minimaal verschil naar poleposition voor GP Oostenrijk

Max Verstappen heeft op dominante wijze de poleposition voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk voor zichzelf opgeëist. Hij was keer op keer alles en iedereen te snel af.

Na wat we gezien hadden in de kwalificaties voor zowel de Formule 3 als de Formule 2, keek men met toegenomen interesse naar Q1. Kregen we nu ook samenklonteringen op zoek naar een vrije ronde? Het valt allemaal redelijk mee en Max Verstappen heeft sowieso nergens last van. Die zet met zijn eerste ronde iedereen direct op zeven tienden van een seconde achterstand. Echter, zijn tijd wordt vanwege tracklimits afgepakt.

Valtteri Bottas zorgt met een spin in de eerste bocht voor een code rood. Als die rode vlag valt, staat Nyck de Vries keurig zesde en is de grootste verrassing Oscar Piastri bovenaan de tijdenlijst. Als de baan weer wordt vrijgegeven, herhaalt Verstappen zijn kunstje van eerder, maar dit keer geeft de concurrentie onder aanvoering van Ferrari minder op hem toe.

Nyck de Vries valt dan terug, maar klimt weer op naar P13, alvorens zijn tijd hem wordt afgenomen. Hij slaagt er daarna niet meer in om zich van de laatste positie te ontdoen en dus is P20 voor hem. Hij verkeert in het groepje uitvallers in het gezelschap van Kevin Magnussen, Logan Sargeant, Guanyu Zhou en teamgenoot Yuki Tsunoda.

Uitslag Kwalificatie - Oostenrijk

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Ook in de tweede sessie we Verstappen zijn tijd verliezen. Deze keer is het Lando Norris die zich daardoor bovenaan meldt. Het team van McLaren zit er gewoon goed bij. Verstappen stelt wederom orde op zaken, terwijl hij zijn beklag doet over de 'belachelijke' track limits. En ook Perez moet dan doen, maar ook zijn tweede tijd wordt afgepakt en dus moet de Mexicaan voor een derde keer aanzetten. En wederom, zijn tijd wordt afgepakt en dus vindt hij zijn Waterloo in Q2. Overige afvallers zijn Valtteri Bottas, Oscar Piastri, Esteban Ocon en George Russell.

De tijden kelderen vervolgens in Q3 wederom flink, een sessie waarin niet minder dan acht verschillende teams vertegenwoordigd zijn. Verstappen snelt naar een 1:04.5, maar Charles Leclerc kan op twee tienden nog enigszins aanhaken. Ferrari is met Carlos Sainz op P3 best of the rest, terwijl Lando Norris de positieve uitschieter blijft.

In de laatste run gaat Verstappen nog een fractie sneller dan hij al was en daarmee is de poleposition zeker. De Ferrari-coureurs komen daar niet aan. Lando Norris wordt vierde, vóór Lewis Hamilton en Lance Stroll.

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen reageert op uitspraken Russell over rijstijl