Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2024

Verstappen raakt de muur, Leclerc pakt droompole na ongekende kwalificatie in Monaco

Charles Leclerc heeft poleposition gepakt in een spectaculaire kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Naast Leclerc staat Oscar Piastri op de eerste startrij, met Carlos Sainz en Lando Norris daarachter. Max Verstappen moet het doen met de zesde tijd, nadat hij de muur raakte in zijn laatste rondje.

Verstappen Q Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met Charles Leclerc als torenhoge favoriet begonnen de twintig Formule 1-coureurs aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Misschien wel de belangrijkste pole van het jaar, omdat inhalen tijdens de race vrijwel onmogelijk is. Het was een kwestie van rondjes blijven rijden en je telkens blijven verbeteren, omdat de baan alleen maar sneller en sneller werd. 

Na de eerste inleidende beschietingen was Oscar Piastri de snelste man, gevolgd door de twee Mercedessen. Verstappen stond op P5 op slechts 89 duizendsten van de Australiër. Valtteri Bottas en Guanyu Zhou hadden het het hele weekend al lastig en ook in de kwalificatie kwamen de twee Stake F1-coureurs er niet aan te pas.

Bottas en Zhou vielen uit in het eerste deel van de kwalificatie, net als Fernando Alonso, Logan Sargeant en Sergio Perez. De Mexicaan zat er het hele weekend al niet goed bij en in de kwalificatie was het opnieuw niet goed genoeg. Perez moet het doen met P18 in Monaco. Alonso viel voor het tweede weekend op rij af in het eerste deel van de kwalificatie, na zijn dramatische kwalificatie in Imola.

Uitslag Kwalificatie - Monaco

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Q2 & Q3

De baan werd in het tweede deel van de kwalificatie nog een klap sneller en Verstappen zat er gelijk goed bij. Carlos Sainz was in eerste instantie sneller, maar Verstappen ging daar nog eens onderdoor met een 1:11.0. Vervolgens doken er verschillende coureurs onder de 1:11, met Lando Norris als snelste man in Q2.

Pierre Gasly, Yuki Tsunoda en Alexander Albon wisten zich verrassend naar Q3 te rijden, maar dat betekende dat Esteban Ocon, Nico Hulkenberg, Daniel Ricciardo, Lance Stroll en Kevin Magnussen eruit lagen. De top tien zat binnen een halve seconde van elkaar in het tweede deel.

Leclerc zette in het eerste rondje in het laatste deel van de kwalificatie zijn Ferrari op provisional pole, met Piastri en Verstappen daarachter. Het gat van de Nederlander was echter anderhalve tiende, waarna echt werd bepaald wie er op poleposition zou staan op de zondag.

Uiteindelijk pakte Leclerc poleposition, gevolgd door Piastri en Sainz. Verstappen raakte uiteindelijk de muur in zijn laatste rondje en moest het doen met de zesde tijd in Monaco.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training