Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Verstappen nog nooit zo sterk begonnen aan Formule 1-seizoen

De seizoensstart van Max Verstappen wordt wisselend ontvangen door zijn fans. Enerzijds is men blij met de derde positie in het WK, anderzijds overheerst bij sommigen teleurstelling dat de Red Bull-Honda combinatie (nog) niet de gedroomde kampioenschapswagen is. Kijken we puur cijfermatig dan valt er maar een duidelijke conclusie te trekken: Verstappen begon nog nooit zo goed aan een F1-seizoen.

Verstappen podium Australië
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Contentpool

Het Formule 1-seizoen 2019 heeft de eerste drie Grands Prix achter de rug, verreden op drie verschillende type banen. Het stratencircuit in Australië, de avondrace in woestijnstaat Bahrein en de 'normale' race op het circuit van Sjanghai te China.

Max Verstappen kon op geen van deze circuits aanspraak maken op een zege, maar staat nog altijd op een keurige derde positie in de WK-stand. RacingNews365 analyseert de seizoensstart van Red Bull en Verstappen.

Volwassenheid
In 2019 hangt er een serene rust rondom de persoon Max Verstappen. Daar waar de Nederlander in het verleden frequent de headlines haalde met gepeperde uitspraken in de media, lijkt hij daarin meer balans gevonden te hebben. De voorpagina's van de wereldwijde media haalt hij niet langer met uitspraken over anderen.

Een stukje temperament zal daarbij waarschijnlijk nooit verloren gaan, zoals Max na de kwalificatie van de GP in China liet zien. De Red Bull-coureur voelde zich 'verneukt' door zijn collega's, maar eenmaal afgekoeld kwam hij tot inkeer.

Constante performance
De indrukwekkende reeks die Max in 2018 begon, waarin hij de podiumplaatsen aaneen reeg, kreeg in Australië een vervolg. In de races in Bahrein en China kwam de RB15 echter teveel tekort om serieus aanspraak te maken op de ereplaatsen. Dit alles valt niet te wijten aan Verstappen die nooit beter in vorm was dan op dit moment.

Dat ondervindt teamgenoot Pierre Gasly aan den lijve. De Fransman is in geen velden of wegen te bekennen en was al lang blij dat hij in China als zesde over de meet kwam.

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

Maximaliseren van de situaties
Red Bull heeft momenteel geen winnende bolide, maar Verstappen perst er het maximale uit. Daarbij neemt hij iets minder risico dan in het verleden, met het oog op de titelstrijd. Daar waar een inhaalactie op Sebastian Vettel in de hairpin tijdens de GP van China in 2018 nog in tranen afliep, ging de Nederlander ditmaal berekender te werk. Het is tekenend voor de ontwikkeling van de Red Bull-coureur.

Na drie Grand Prix-weekenden staat de teller ook op nul schadegevallen, of incidenten die invloed hadden op het verloop van de race. Verstappen presteert maximaal, benut zijn kansen en scoort de broodnodige punten in de hoop op verbetering van de combinatie Red Bull-Honda.

De cijfers
Na drie races staan er 39 punten achter de naam Max Verstappen, goed voor een derde positie in het WK, wel op geruime achterstand van het Mercedes-duo. De voorgaande jaren kwam de Red Bull-coureur beduidend minder uit de startblokken, zoals uit onderstaande cijfers blijkt.

WK-punten Verstappen na drie races

Jaar Punten
2017 25
2018 18
2019 39

RacingNews365 brengt jou dagelijks de beste F1-videos op ons YouTube-kanaal met het laatste nieuws uit de wereld van de Formule 1, onze bekende F1-podcast met Tom Coronel, updates vanuit de paddock en meer!

Volg RacingNews365 op YouTube!

Het laatste Max Verstappen nieuws RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x
Video-terugblik Totale chaos en vernieling terwijl Verstappen aan de horizon verdwijnt