Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen opent als derde in Mexico, Hamilton snelste in eerste training

Lewis Hamilton heeft de eerste vrije training in Mexico als snelste afgesloten. Max Verstappen legde beslag op de derde tijd.

Verstappen Mexico 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Op een half natte baan ging de eerste vrije training voor de Grand Prix van Mexico van start. Diverse coureurs zochten op de intermediates het asfalt op, voor de eerste verkennende rondes. Regenval bleef uit, waardoor de baan snel volledig drooggereden was.

Max Verstappen nam in de eerste helft van de training het voortouw door op de zachte band de snelste tijd te noteren, voor zijn rivalen van Mercedes en Ferrari. Het was echter Charles Leclerc die op de medium band de tijd van de Red Bull-coureur verbeterde.

Uitslag Eerste vrije training - Mexico

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Op de gladde baan gingen diverse coureurs in de fout, maar allen konden na een kort uitstapje hun weg vervolgen. Dit gold echter niet voor Lance Stroll die in de bandenstapels eindigde in de laatste bocht. Na een korte onderbreking werd de sessie met nog ruim 20 minuten te gaan hervat.

Ondertussen was het Alexander Albon die op een nieuwe set van de rode band naar de snelste tijd was gegaan en de eerste 1.17 van het weekend klokte. Op dat moment was hij een tiende sneller dan Valtteri Bottas in de Mercedes, die eveneens op het rode rubber zijn tijd noteerde.

Lewis Hamilton wist de snelste tijd ruim te verbeteren, eveneens op de zachte band, en was een tiende sneller dan Charles Leclerc en Verstappen. De Ferrari-coureur klokte zijn tijd echter op de medium band, Verstappen op de zachte band.

In de slotfase van de training was het dringen in de laatste sector, waar diverse coureurs elkaar in de weg reden voordat ze aan hun snelle ronde begonnen. Dit tot ongenoegen van diverse coureurs, die hun snelle ronde hierdoor in rook op zagen gaan. De onderlinge verschillen tussen de topteams waren tijdens de eerste vrije training klein, met de top drie binnen twee tienden van een seconde.

Vanavond volgt om 21:00 uur Nederlandse tijd de tweede vrije training.

Voorspel en win

Powered by

Via Bovag Voorspelgame visual 3

Wie wint de Grand Prix van Mexico 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

Formule 1 GP Mexico 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Oud-teambaas Steiner: "50/50 kans dat deze coureur nieuwe Verstappen wordt"