Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verstappen richt vizier op volgende F1-legende: "Wil zoveel mogelijk winnen"

Als drievoudig wereldkampioen voegt Max Verstappen zich momenteel bij namen als Nelson Piquet, Ayrton Senna en Niki Lauda, die ook allemaal drie wereldtitels op naam hebben staan. Maar de Nederlander is ook op een hoge positie in een andere ranglijst te vinden. En dat is hem zelf ook opgevallen.

Verstappen Qatar win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er zijn twee F1-coureurs die het voor elkaar hebben gekregen om in hun carrière zeven wereldtitels te veroveren: Michael Schumacher en Lewis Hamilton. Daarna volgt Juan Manuel Fangio, met vijf behaalde kampioenschappen, gevolgd door Alain Prost en Sebastian Vettel met vier. Max Verstappen is daarna op de ranglijst te vinden, met drie wereldtitels op zak, net als Nelson Piquet, Ayrton Senna, Niki Lauda, Jackie Stewart en Jack Brabham.

Verstappen bevindt zich dus in de top als het gaat om wereldkampioenschappen. Maar ook op het gebied van GP-zeges is de Red Bull-coureur al hoog in dat lijstje terechtgekomen. Met 49 F1-overwinningen op zak staat Verstappen op plek vijf in de ranglijst van coureurs met meeste F1-overwinningen ooit. Op nummer 1 staat Hamilton met 103 overwinningen, gevolgd door Michael Schumacher.

Check hieronder het overzicht. Het artikel gaat daarna verder.

Coureurs met de meeste Grand Prix-overwinningen

Coureur Aantal overwinningen
Lewis Hamilton 103
Michael Schumacher 91
Sebastian Vettel 53
Alain Prost 51
Max Verstappen 49
Ayrton Senna 41
Fernando Alonso 32
Nigel Mansell 31
Jackie Stewart 27
Jim Clark 25

"Ik heb meer bereikt dan ik ooit had kunnen dromen"

Verstappen kan dit seizoen dus nog naar de derde positie stijgen op deze ranglijst, aangezien Alain Prost met 51 en Sebastian Vettel met 53 overwinningen binnen schootsafstand staan en er nog vijf races dit seizoen te rijden zijn.

"Natuurlijk wil ik zoveel mogelijk winnen. Ik weet echter dat het gat tussen de tweede en de derde plaats behoorlijk groot is (Schumacher met 91 overwinningen vs. Vettel met 53 overwinningen, red.). Ik hoop dus dat ik misschien na mijn carrière ergens in het midden kan eindigen. Dat zou leuk zijn. Maar ik weet het niet, het hangt heel erg af van wat er de komende jaren gaat gebeuren. Ik weet niet hoe lang dit gaat duren", zo legt hij uit aan de media, waaronder RacingNews365.

"Ik geniet van het moment en ik denk dat dat ook erg belangrijk is. Ik heb meer bereikt dan ik ooit had kunnen dromen en van de doelen die ik had gesteld in de Formule 1, toch? Dus ik geniet van het moment. We zullen zien waar we uitkomen, maar het is al veel meer dan ik ooit had gedacht te kunnen bereiken. Dus het is perfect."

Het lastige aan F1 is dat het niet te voorspellen is hoe lang je competitief blijft, aangezien dit van meerdere factoren afhangt. Niet alleen het fysieke aspect van de coureur is van belang, maar ook de bolide is van enorm belang. "Het is een beetje anders dan bij sommige andere sporten waar je echt doelen kunt stellen en je zoiets hebt van: 'als ik maar in een goede vorm blijf dan zijn dit soort dingen mogelijk', of wat dan ook. In de Formule 1 werkt dat niet altijd zo, dus ik leef in het moment, En zoals ik al eerder zei, ik heb al veel meer bereikt dan ik ooit had gedacht", aldus de drievoudig wereldkampioen.

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"