Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2022

Verstappen slaat aanvallen Mercedes en Ferrari af in derde training Bahrein

Max Verstappen heeft ook in de derde vrije training voor de Grand Prix van Bahrein de snelste tijd op de klokken gebracht. Hij sloeg aanvallen van Ferrari en Mercedes, dat toch iets meer snelheid liet zien, af.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De derde vrije training op het Bahrain International Circuit komt maar langzaam op gang. Na een kwartier hebben niet meer dan acht coureurs het asfalt opgezocht. Het is duidelijk dat men de omstandigheden in de ochtend niet voldoende representatief acht, aangezien er later in het weekend - tijdens de kwalificatie en de race - enkel nog in het donker gereden wordt.

Het stelt Lewis Hamilton in staat zich even de nummer één van het moment te noemen op zachte banden, met George Russell op diezelfde band direct achter hem. Dat verandert als eerst de Ferrari's de zachte banden onderbinden en later ook de Red Bulls. Sergio Perez meldt zich tussen de beide rode bolides als ook Max Verstappen aanzet voor zijn eerste run. Hij knalt met zeven tienden onder de tijd van Charles Leclerc door.

Diezelfde Monegask gaat achterstevoren als hij de limiet opzoekt. In bocht elf komt hij te wijd uit, waarna de achterkant uitbreekt en Leclerc de F1-75 ternauwernood uit de muur weet te houden. Een zeldzame scheurtje in het pantser van Ferrari zo vroeg in het seizoen.

Grote problemen zijn er voor Yuki Tsunoda. Hij wil de baan op rijden, maar komt erachter dat hij met geen mogelijkheid kan sturen. De auto gaat op de bok en de Japanner komt niet meer in actie.

Uitslag Derde vrije training - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met nog een klein halfuur te gaan zien we opeens gebeuren waar een grote groep al weken voor vreest. De Mercedes in handen van Lewis Hamilton gaat opeens rap als hij Verstappen tot op 0.086 nadert. Als Carlos Sainz daar weer nipt onder duikt, hebben we drie coureurs en drie teams binnen één tiende van een seconde staan.

Het is vervolgens George Russell die zelfs onder de tijd van Verstappen duikt en wel met precies één tiende van een seconde. Het gaat echter bij iedereen om de tweede run, die Verstappen van de toppers als één van de laatsten begint. Hij verremt zich echter in de eerste bocht van zijn eerste hotlap, en dus breekt hij die ronde af.

Het geeft Charles Leclerc kortstondig de kans de leiding over te nemen, voordat Max Verstappen dat alsnog doet. De Red Bull-coureur slaat de grootste slag in de tweede sector en pakt de leiding weer terug met een verschil van een tiende naar Leclerc. Daarmee trekt hij naar Hamilton een gat van een kleine zes tienden. Sergio Perez doet niet veel later goed mee op P3 op tweeënhalf tienden van Verstappen.

De verschillen aan de kop van het veld zijn dan gemaakt, het is wat verder naar achteren dat enkele coureurs van zich doen spreken. Wat te denken van Kevin Magnussen op P7, met direct daarachter de beide Alfa Romeo's? Hekkensluiters in de derde vrije training zijn de Alpines en de Williamsen.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training