Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2019

Verstappen slechts zesde, Mercedes domineert tweede training GP Frankrijk

De Formule 1-renstal van Mercedes was ook in de tweede vrije training op Paul Ricard een klasse apart. Titelrivaal Ferrari keek tegen een forse achterstand aan. Max Verstappen kwam niet verder dan de zesde tijd.

Verstappen Frankrijk 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In tegenstelling tot in de eerste vrije training werd het tempo al direct opgevoerd, waarbij Valtteri Bottas als eerste in de 1.30 dook op de soft band. Teamgenoot Lewis Hamilton kende een onstuimige openingsfase, waarbij hij twee keer wijd ging, iets dat ook Max Verstappen overkwam.

De Red Bull-coureur brak zijn snelle ronde af, waarin hij na twee sectoren slechts twee tienden langzamer was dan Bottas, na een uitstapje over de rood-blauwe uitloopstrook. Het bracht hem een zesde tijd op ruim een seconde van Bottas en achter de verrassend sterke Lando Norris. De beide Ferrari's gaven verrassend veel toe, waarbij Charles Leclerc de derde tijd in handen had op zes tienden van een seconde. Sebastian Vettel worstelde met de balans van zijn SF90 en ging diverse malen buiten de baan.

Uitslag Tweede vrije training - Frankrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het moment van de training waarover volop werd nagepraat was dat waarop Hamilton in de fout ging en terugkeerde op de baan, maar daarbij Verstappen hinderde. De wedstrijdleiding onderzoekt het incident na afloop van de training.

Het tweede deel van de training stond traditioneel in het teken van de long runs, waarbij de coureurs afwisselend de soft en medium band gebruikten. Verstappen en de Mercedessen reden hun lange run op de medium band, waarbij het tempo van de zilveren bolides gemiddeld genomen beter was dan dat van de Nederlander.

De concurrentie kan de rest van het weekend zijn borst natmaken, na een zeer indrukwekkend optreden van Mercedes tijdens de vrije trainingen. Achteraan het veld bungelde wederom Robert Kubica in zijn Williams. De Pool gaf zes tienden toe op teamgenoot George Russell die in zijn Williams de aansluiting met de rest van het veld ook niet wist te vinden.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Frankrijk 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap.

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"