Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2020

Verstappen snelste in eerste vrije training GP Abu Dhabi

Max Verstappen is het Formule 1-weekend in Abu Dhabi op de best mogelijk manier begonnen. De Nederlander was de snelste rijder in de eerste vrije training.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met Mick Schumacher in de Haas F1 ging de eerste vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi van start. Het eerste optreden voor de Duitser kende een rustig begin, waarbij Schumacher op de harde band zijn ronden reed en later op de zachte band zijn tempo opvoerde.

Vooraan liet Valtteri Bottas zich van voren zien, op de zachte band reed hij een 1.37. Max Verstappen monteerde in de eerste helft van de sessie alleen de harde band, wat hem de tweede tijd bracht op ruim een seconde van de Mercedes-coureur.

Voor Daniel Ricciardo verliep de sessie met problemen, zijn Renault viel al vroeg in de sessie stil. Ook Lewis Hamilton, hersteld van het coronavirus, kwam nauwelijks in actie. Een probleem met de master cilinder zorgde ervoor dat het team lang aan het sleutelen was.

Uitslag Eerste vrije training - Abu Dhabi

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met nog een half uur te gaan ging Verstappen op een set van de zachte band de baan op, waarop hij direct de snelste tijd van Bottas met enkele duizendsten aanscherpte. Teamgenoot Albon spinde in zijn eerste snelle ronde en bewees zichzelf wederom een slechte dienst. Een tweede snelle ronde op de zachte band leverde hem een vierde tijd op, maar wel op liefst 1,1 seconde van Verstappen op.

Hamilton focuste zich niet op het rijden van een snelle tijd en kwam alleen op de harde band in actie. Dat bracht hem de vijfde tijd op 1,3 seconden van Verstappen. De beide Ferrari's kenden wederom een teleurstellende sessie, waarin zowel Charles Leclerc en Sebastian Vettel niet in de top 10 eindigden.

In de achterste regionen vinden we ook Mick Schumacher en Pietro Fittipaldi terug. Schumacher (18e) eindigde een positie hoger dan Fittipaldi, maar het onderlinge verschil bijna drie seconden in het voordeel van de Duitser.

Formule 1 GP Abu Dhabi 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak