Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2023

Verstappen stelt orde op zaken in tweede training GP Monaco

Na een moeizame eerste vrije training gaf Max Verstappen nu wel zijn visitekaartje af. Hij was zijn negentien tegenstanders onder aanvoering van Charles Leclerc te snel af in de smalle straten van Monaco.

Iedereen gaat om 17:00 uur naar buiten op medium banden, inclusief Max Verstappen. Iedereen, behalve Ferrari. Dat team begint op de harde band en weet zich ook niet in de kop te melden in die eerste paar minuten. De beide Mercedessen doen dat meteen wel, evenals Verstappen.

Maar naarmate de coureurs het ritme weten te (her)vinden, schuiven de Ferrari's op die harde banden richting de top tien en in het geval van Carlos Sainz zelfs naar P3, dat terwijl Max Verstappen op medium de snelste tijd overneemt.

Fernando Alonso zet een stevige benchmark-tijd neer als hij als eerste naar zachte banden switcht en een halve seconde sneller is dan Verstappen. Natuurlijk volgt dan langzaam maar zeker iedereen het voorbeeld van de Spanjaard. Iedereen bijt zich stuk op de tijd van Alonso, totdat Carlos Sainz net zoals in VT1 hard gaat.

Uitslag Tweede vrije training - Monaco

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Sainz en zijn 'Verstappentje'

Red Bull echter wacht lang met die zachte runs. Verstappen rijdt de snelste eerste sector, maar stuit op verkeer in zijn vliegende ronde en hij moet genoegen nemen met P3, achter het Spaanse duo. Teamgenoot Sergio Perez overigens komt ook niet aan die tijd en sluit aan op P5. Maar Verstappen grijpt een nieuwe poging aan om nu wél de snelste tijd te klokken.

De euforie voor Sainz is sowieso van korte duur. Hij doet in leidende positie een 'Verstappentje' door in de tweede chicane bij het zwembad aan de binnenkant de muur te toucheren, om aan de overkant in de vangrails uit te komen (Verstappen deed dat in zijn beginjaren meermaals). Dat maakt dat beide kanten van de auto gehavend zijn. Het brengt een code rood teweeg.

In Monaco weten ze auto's en het puin altijd snel te bergen en dus wordt de sessie met nog tien minuten op de klok hervat. We zien dat er dan vooral gebruikte banden worden aangesproken, vaak ook van de medium-compound. Het maakt dat de snelle tijden en daarmee ook de snelste tijden niet meer verbeterd worden.

Zo blijft Verstappen de snelste, gevolgd door Charles Leclerc, Sainz, Alonso en Lando Norris. Nyck de Vries vindt zichzelf terug op de zeventiende plaats. Het bemoedigende voor hem is dat hij slechts twee honderdsten toegeeft op de tijd van teamgenoot Yuki Tsunoda.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen enkel verliezen in Monaco

Zelfs na een F1-loos weekend praten Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk de nieuwste RN365 F1-podcast moeiteloos vol. Ze blikken onder meer vooruit op de GP van Monaco, volgens het trio het weekend dat Red Bull en Max Verstappen alleen maar kunnen verliezen.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen