Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2021

Verstappen vijfde, problemen voor Hamilton in tweede training GP Nederland

Het team van Ferrari was verrassend het snelste tijdens de tweede training voor de GP van Nederland. Max Verstappen legde beslag op de vijfde tijd. WK-leider Lewis Hamilton viel al vroeg in de sessie stil met technische problemen.

Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Op een zonnig Circuit Zandvoort ging de tweede training van start, maar van een vliegende start voor Lewis Hamilton was allerminst sprake. De Brit viel in de openingsfase stil door een defect aan zijn Mercedes-krachtbron. Kopzorgen voor motorleverancier Mercedes, want in de eerste training viel Sebastian Vettel ook stil met een defect aan de Duitse krachtbron.

Max Verstappen werd op luid gejuich getrakteerd van de tienduizenden oranjefans. De Nederlander liet zichzelf direct van voren zien, maar het was halverwege de training Esteban Ocon die de snelste tijd in handen had met een 1.11,0. Hij gebruikte daar echter de zachtste band voor, terwijl Verstappen op dat moment alleen nog gereden had op de medium band.

Uitslag Tweede vrije training - Nederland

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het duurde niet lang voordat de concurrentie het voorbeeld van Ocon volgde, waardoor de snelste rondetijd flink werd aangescherpt. Verstappen en Lance Stroll waren bezig aan een snelle ronde, maar juist op dat moment parkeerde Nikita Mazepin zijn Haas in de grindbak.

Na opnieuw een korte rode vlagsituatie kon het veld de baan weer op. Verstappen reed één snelle ronde, om weer de pits op te zoeken. Vooraan het veld nestelden zich ondertussen de beide Ferrari's, waarbij Charles Leclerc de eerste 1.10 van het weekend noteerde.

Verrassend genoeg was het Esteban Ocon die beslag legde op de derde plaats. Hij bleef Bottas, Verstappen en Fernando Alonso voor. De verschillen in de top 6 waren bijzonder klein, waarbij deze coureurs binnen vier tienden van elkaar zaten.

Bottas was ondertussen begonnen aan een langere run op de zachte band en daarop reed hij rondetijden in de 1.15. Verstappen liet zich met nog een kwartier te gaan wederom op de baan zien. Ook hij begon aan een langere run op de zachte band met rondetijden in de 1.14 hoog en 1.15 laag. De long run pace van Verstappen was aanzienlijk beter dan die van Bottas en ruim sneller dan de beide Ferrari's die het vooralsnog van hun snelheid over een ronde moeten hebben.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize Belgian GP 2021 2x

Wie wint de GP van Nederland 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Playseat Evolution Alcantara!

Speel mee

Ook interessant:

Stewart: "Verstappen doet voor geen enkele andere coureur ter wereld onder"

In aanloop naar de Grand Prix van Nederland sprak RacingNews365 met Formule 1-legende en drievoudig winnaar van de Formule 1-race op Circuit Zandvoort Jackie Stewart. Volgens hem is Verstappen een van de beste, zo niet de beste coureur ter wereld. Check hieronder de beelden.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko: "Er zal nooit meer een Verstappen komen"