Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2020

Verstappen vliegt naar snelste tijd in derde training GP Bahrein

Max Verstappen kende een uitstekende generale in Bahrein. In de laatste vrije training was hij ruim sneller dan de beide Mercedessen.

Verstappen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Lange tijd viel er weinig te genieten op het Bahrain International Circuit. In de eerste twintig minuten van de sessie waren het alleen de mindere Goden die zich op het asfalt begaven. Doordat de derde training nog bij daglicht verreden werd en zowel kwalificatie als de race na zonsondergang plaatsvinden, kozen de toppers ervoor om hun kruit zo lang mogelijk droog te houden.

Met alle coureurs op de zachte band was het Max Verstappen die de snelste tijd noteerde. Een 1.29,6, waarmee hij vier tienden los was van Lewis Hamilton. Teamgenoot Alexander Albon, aan de start in een nieuwe RB16, gaf zes tienden toe op de tijd van de Nederlander.

Uitslag Derde vrije training - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het was Valtteri Bottas die in zijn eerste run teleurstelde met een tiende tijd. De Fin maakte enkele foutjes en kon een snelle tijd zo wel vergeten. Met nog twintig minuten te gaan was het ook zoeken naar de beide Ferrari's, waarbij Charles Leclerc de achtste positie voor zijn rekening nam en Sebastian Vettel niet verder kwam dan de negentiende plaats. De Duitser werd daarbij wel wat gehinderd in zijn snelle ronde.

Op een nieuwe set van de zachte band begon Bottas aan zijn kwalificatiesimulatie en klokte een 1.28,7 - goed voor de snelste tijd van dat moment. Het wachten was echter op de snelle runs van Verstappen en Hamilton. De WK-leider dook een tiende onder Bottas' tijd, maar Verstappen liet zien in uitstekende vorm te verkeren. In zijn Red Bull was hij liefst drie tienden sneller dan Hamilton met een 1.28,3.

Met Verstappen voor de beide Mercedessen, wacht later vanmiddag waarschijnlijk een spannende kwalificatie. Ferrari stelde zwaar teleur met een dertiende plaats voor Vettel en een vijftiende voor Leclerc.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2020

Wie wint de GP van Bahrein 2020?

Speel mee en win een prachtige Max Verstappen-cap!

Speel mee

Formule 1 GP Bahrein 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"