Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Emilia-Romagna

Vliegende start voor Verstappen in eerste training voor GP Emilia-Romagna 2020

Max Verstappen is uitstekend begonnen aan het Grand Prix weekend op Imola. De F1-coureur klokte de tweede tijd in de enige vrije training van dit weekend en moest alleen Lewis Hamilton voor zich dulden.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Voor het eerst sinds 2006 reden de Formule 1-coureurs weer op het circuit van Imola. Het 'nieuwe' circuit en het format met slechts één vrije training zorgde ervoor dat veel coureurs direct het asfalt opzochten.

Max Verstappen was daarbij erg productief in het eerste kwartier en klokte op de harde band de snelste tijd. Ronde na ronde wist de Red Bull-coureur zijn tijd aan te scherpen om als eerste een 1.15 te noteren - een tijd waarmee hij op dat moment een seconde sneller was dan de rest van het veld.

Veel coureurs moesten hun snelste rondetijd inleveren na het overschrijden van de tracklimits in bocht 15. Uiteindelijk was het Valtteri Bottas die op de medium band als eerste onder Verstappens tijd dook.

Uitslag Eerste vrije training - Emilia-Romagna

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen wisselde de harde band in voor een setje van de rode band. In zijn eerste ronde op rood dook de Nederlander weer naar de snelste tijd met een 1.15,3. Vier tienden sneller dan Bottas en Hamilton. Het was echter de WK-leider die na een snelle ronde op de medium band slechts enkele duizendsten toe moest geven en ook Bottas gaf nauwelijks iets toe op de tijd van de Nederlander.

Op de zachte band werd het tempo verder opgevoerd, waarbij Hamilton als enige een 1.14 klokte en daarmee twee tienden sneller was dan Verstappen. De Red Bull-coureur was nog niet helemaal tevreden over zijn afstelling en brak een snelle run af.

In de laatste fase van de training werden er aan kop geen snelle tijden meer gereden, maar focusten de coureurs zich op de langere runs. Hamilton was ook daarin nipt sneller dan Verstappen en Bottas.

De top 3 was wederom ver los van de rest van het veld, aangevoerd door een sterk rijdende Pierre Gasly voor de beide Renaults. Albon, negende, stelde wederom teleur. De tweede Red Bull-coureur kende wederom geen makkelijke sessie en gaf een volle seconde toe op Verstappen.

Voor Ferrari verliep de training ook niet bijzonder succesvol. Charles Leclerc (vijfde) klaagde veelvuldig over zijn auto en Sebastian Vettel bezette het grootste deel van de training de laatste plaats, om de sessie als twaalfde te eindigen.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2020

Wie wint de GP van Emilia-Romagna 2020?

Speel mee en win een prachtige Max Verstappen-cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden