Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Rusland 2020

Worstelende Verstappen op achterstand gereden door Mercedes

Max Verstappen kende een matige tweede vrije training. De Nederlander was allerminst tevreden over zijn Red Bull, spinde en eindigde de sessie slechts als zevende. Vooraan domineerde het team van Mercedes.

Verstappen Rusland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Ditmaal geen achteraan bungelende Lewis Hamilton, de Brit snelde in de openingsfase van de tweede training naar de snelste tijd van dat moment. Op de medium band klokte de Brit een 1.34,890, waarmee vier tienden sneller was dan Daniel Ricciardo in zijn Renault. Max Verstappen gebruikte eveneens de medium band en kwam in zijn eerste run tot de derde tijd op zes tienden van Hamilton.

Het was Valtteri Bottas die de eerste 1.33-er van het weekend noteerde. Op de zachte band scherpte hij de snelste tijd aan tot een 1.33,883, maar Hamilton dook daar nog een tiende onder. Bij een volgende run op de zachte band was Hamilton halverwege de ronde al een halve seconde sneller, tot hij zich verremde in de laatste sector. Ook Bottas wist te versnellen, maar kende eveneens geen vlekkeloze ronde. Desondanks scherpte hij zijn eigen beste tijd met twee tienden aan.

Uitslag Tweede vrije training - Rusland

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Er stond geen maat op Mercedes tijdens de tweede training. Daniel Ricciardo moest in zijn Renault al een volle seconde toegeven, terwijl Verstappen op de zachte band niet verder kwam dan de vijfde positie op anderhalve seconde - mede door een fout in bocht drie. In een tweede snelle ronde ging de Nederlander in de fout en spinde hij. De Red Bull-coureur kon zijn weg zonder schade vervolgen, maar bleef hangen op de vijfde stek. Over de boordradio liet Verstappen weten dat hij totaal geen grip had.

Doordat diverse andere coureurs nog wel een snelle(re) ronde neerzetten zakte Verstappen af naar de zevende positie, op 1,5 seconden van Bottas. Teamgenoot Alex Albon legde beslag op de twaalfde positie. Het lijkt erop dat Red Bull zaterdag af moet rekenen met Renault, Racing Point en McLaren in de strijd voor de posities op de tweede startrij. Het team van Ferrari kwam iets beter voor de dag dan in de voorgaande races, met een achtste en tiende klassering voor Charles Leclerc en Sebastian Vettel.

Ook bij de long runs was Mercedes met afstand het snelste. Het team won alle Russische Grands Prix, sinds het circuit in 2014 toegevoegd is aan de kalender , en lijkt ook voor dit weekend onaantastbaar.

Keert Max Verstappen dit weekend in Rusland terug op het podium? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen blikken vooruit in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Rusland 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden