Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2019

Worstelende Verstappen vijfde, Mercedes domineert derde training GP Frankrijk

Het team van Mercedes begint vanmiddag als grote favoriet aan de kwalificatie in Frankrijk. De zilveren bolides domineerden ook de derde vrije training. Max Verstappen worstelde de gehele training met zijn Red Bull en klokte de vijfde tijd op grote achterstand.

Verstappen Frankrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de derde, en laatste, vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk zochten de coureurs meer de limiet op. Vooraan wisselden de teams van Ferrari en Mercedes zich aan kop af. Valtteri Bottas opende met een 1.31,3, een tijd die al snel verbeterd werd door Charles Leclerc.

Max Verstappen kon zich niet mengen in het gevecht vooraan en moest met zijn Red Bull een volle seconde toegeven halverwege de sessie. De Nederlander stond daarmee wederom de voor hem zo bekende vijfde positie.

Het tempo vooraan werd steeds verder opgevoerd, waarbij het Mercedes was dat het heft wederom in handen nam. Bottas dook als eerste de 1.30 in, voor teamgenoot Lewis Hamilton en de beide Ferrari's.

Ondertussen worstelde Verstappen met zijn Red Bull, waarbij hij meerdere keren wijd ging. Duidelijk zichtbaar was dat de balans van de RB15 niet goed was en het zoeken naar grip was. Iets dat ook teammaat Pierre Gasly liet zien met een uitstapje.

Uitslag Derde vrije training - Frankrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het wachten was op de kwalificatieruns van de toppers in het laatste kwartier van de training, die een goede indicatie moesten geven voor de krachtverhoudingen. Bottas nam daarbij het voortouw door zijn eigen tijd met liefst zeven tienden te verbeteren.

Zowel Bottas als Hamilton gingen bij het opzoeken van de grens wijd en konden hun weg via de zeer ruime uitloopstroken vervolgen. Concurrent Ferrari moest het antwoord op het tempo van de zilveren brigade schuldig blijven, waarbij Leclerc beslag legde op de derde positie op vier tienden van Bottas.

Verstappen gaf in zijn eerste snelle ronde liefst 1,3 seconde toe, wat hem de vijfde tijd bracht. De Nederlander beklaagde zich over de boordradio over het weggedrag: "Ik heb nergens grip met deze banden. Het ene moment overstuur en het volgende onderstuur."

Mercedes domineerde ook de derde training, waardoor het de grote favoriet is voor de poleposition tijdens de kwalificatie vanmiddag. Om 15:00 uur beginnen de coureurs aan de strijd om de pole op Paul Ricard.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Frankrijk 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap.

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"