Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Andrea Stella Het laatste nieuws over Andrea Stella

Na zijn rol als performance engineer bij Ferrari maakte Andrea Stella in 2015 de overstap naar McLaren. Rond het einde van 2022 groeide hij door tot teambaas van het papaya team. Hij verving Andreas Seidl, die naar Alfa Romeo vertrok.

Wie is Andrea Stella en zijn samenwerking met Fernando Alonso

Andrea Stella is een vooraanstaande figuur in de wereld van de Formule 1 en een bekende Italiaanse ingenieur met een indrukwekkende staat van dienst. Zijn professionele carrière heeft zich voornamelijk afgespeeld binnen het hoogste niveau van de autosport. Stella staat bekend om zijn expertise in race-engineering en zijn vermogen om technische strategieën te ontwikkelen die bijdragen aan het succes van raceteams.

Gedurende zijn loopbaan heeft Stella samengewerkt met enkele van de meest gerespecteerde coureurs in de Formule 1, waaronder het begeleiden van meervoudig wereldkampioen Fernando Alonso. Zijn betrokkenheid bij prestigieuze teams heeft zijn stempel gedrukt op de sport, en hij heeft bijgedragen aan het realiseren van succesvolle campagnes op het wereldtoneel van de Formule 1.

Andrea Stella bij Scuderia Ferrari

Een opmerkelijk hoofdstuk in zijn carrière omvatte zijn rol als Sporting Director bij het befaamde Formule 1-team van Scuderia Ferrari. In deze positie was Stella verantwoordelijk voor het coördineren van de sportieve activiteiten van het team, waarbij hij zijn diepgaande kennis van zowel technische als strategische aspecten van de racesport ten volle benutte.

Andrea Stella © XPBimages

Promotie naar teambaas van McLaren

In 2015 maakte Andrea Stella de overstap van Ferrari naar McLaren. Hier groeide hij tegen het einde van 2022 uit tot de teambaas van McLaren, als gevolg van het vertrek van de voormalige teambaas Andreas Seidl. Hij treedt nu op als teambaas bij Alfa Romeo. De seizoensstart van het papayateam was rampzalig, maar na enkele Grands Prix kwam het team ontzettend sterk terug. Het leek alsof hun voornaamste concurrent, Aston Martin, boven hen zou eindigen in het constructeurskampioenschap, maar door deze 'comeback' belooft het een spannende strijd te worden voor de vierde plaats in het constructeurskampioenschap.

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen