Exclusief: Valentino Rossi nodigt Max Verstappen uit op zijn ranch

08 dec. 2018 08:33 Ruud Dimmers 5 reacties
MotoGP-legende Valentino Rossi vernam van Racingnews365 dat Max Verstappen een liefhebber is van snelle motoren. De Italiaan aarzelde geen moment en nodigde de Red Bull-coureur uit op zijn ranch.

Op het circuit van Monza staat dit weekend de ‘Monza Rally Show’ op het programma. Racingnews365 is deze dagen aanwezig op locatie en sprak op de eerste dag van het evenement met niemand minder dan 9-voudig wereldkampioen Valentino Rossi.

De 39-jarige Italiaan reed in het verleden al verschillende keren in een Formule 1-bolide van Ferrari en nam daarnaast ook deel aan enkele rally’s. De jaarlijkse rally van Monza kan hij ondanks zijn drukke GP-programma dan ook niet aan zich voorbij laten gaan. Na afloop van de eerste dag, die hij als snelste afsloot, sprak de immer uitgesproken Italiaan over de interesse van Lewis Hamilton en Max Verstappen in MotoGP en snelle motoren.

"Het klopt dat ik Hamilton vorige week nogmaals heb uitgenodigd om bij mij op de ‘ranch’ langs te komen. Ik vond het mooi om te zien dat hij vorige week met Michael van der Mark is gaan trainen op een Superbike motor. Lewis is natuurlijk al wat jaartjes bezig om zijn rijvaardigheden op de motor nog beter te maken. Het verbaast me dan ook niet dat de test hem goed af ging", laat 'the Doctor' aan Racingnews365 weten.

De interesse van Max Verstappen in de MotoGP was Rossi nog ontgaan, maar nadat wij hem daarop attendeerden, twijfelde de Italiaan geen moment om de Red Bull-coureur bij hem thuis uit te nodigen. "Overigens wist ik niet dat Max ook zo geïnteresseerd is in motoren en de MotoGP. Hierbij nodig ik hem natuurlijk ook van harte uit om langs te komen op mijn ranch in Tavullia!!"

Waar Hamilton het op twee wielen probeerde, rijdt Rossi dit weekend op vier wielen. De Italiaan kan best behoorlijk uit de voeten in snelle bolides, maar maakt zich geen illusies. "In een rally als deze kan ik goed meekomen, maar op het hoogste niveau kom ik op vier wielen tekort om mee te strijden voor de prijzen. Echter blijft het fantastisch om zo af en toe ook in auto's te kunnen racen. Door de volle GP-kalender wordt het helaas wel steeds moeilijker om beide passies te kunnen blijven combineren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen