Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari bereikt unieke mijlpaal na bloedstollende pole Leclerc

Ferrari is al een hele tijd de grootste constructeur in de Formule 1 en dat zal ook lange tijd nog zo blijven. Toch zijn er nog steeds speciale mijlpalen voor de Scuderia en het team bereikte er een in Monaco.

Leclerc Pole Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari is een gekende naam in de wereld van de Formule 1. Zo pakte de Scuderia de meeste constructeurskampioenschappen van alle teams (16) en heeft het ook de meeste overwinningen op haar naam staan (244). Ook qua polepositions staan ze ruim aan kop. In Monaco bereikte het Italiaanse team met de pole van Charles Leclerc een mooie mijlpaal door de 250e poleposition uit de historie te pakken.

De Scuderia stond sinds de Grand Prix van Las Vegas van vorig jaar droog en moest lijdzaam toezien hoe Max Verstappen acht keer achter elkaar poleposition pakte voor een Grand Prix. Maar aan die reeks kwam in Monaco een einde en zo kan Ferrari eindelijk de 250e pole bijschrijven.

Zo loopt Ferrari ook weer iets uit in de ranglijst van meeste polepositions. McLaren staat op 156 stuks, gevolgd door Mercedes en Williams. Red Bull Racing maakt de laatste tijd een flinke inhaalslag en staat voorlopig op 102 polepositions.

Nu het erop lijkt dat Ferrari en McLaren de achterstand op Red Bull aardig hebben gedicht, zou het ook zomaar kunnen dat de teams in deze ranglijst ook weer wat verder weg gaan lopen bij de Oostenrijkse renstal. Het zal ongetwijfeld veel spannende zaterdagen op gaan leveren.

Bekijk hieronder de top tien van meeste polepositions per constructeur!

Aantal polepositions per constructeur (top tien)

Positie Constructeur Aantal poles
1. Ferrari 250
2. McLaren 156
3. Mercedes 137
4. Williams 128
5. Lotus 107
6. Red Bull 102
7. Renault 51
8. Brabham 39
9. Benetton 15
10. Tyrrell 14

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"