Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2022

Loeb doet goede zaken, rol Audi lijkt te zijn uitgespeeld in Dakar Rally

De vijfde etappe in de Dakar Rally is een prooi geworden voor Sebastien Loeb. Althans, hij deed goede zaken in het klassement, terwijl de dagzege naar Toyota's Henk Lategan ging. Problemen waren er andermaal voor Audi. De rol van de grote constructeur lijkt nu toch echt te zijn uitgespeeld.

Loeb Dakar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De problemen voor Audi begonnen in de 421 kilometer lang special ongeveer op het halverwegepunt. Daar viel Carlos Sainz stil, waarna hij lange tijd moest wachten op assistentie van teamgenoot Stephane Peterhansel. De Fransman had na veel malheur in deze editie van de Dakar Rally reeds aangegeven in dienst van Sainz te gaan rijden en vandaag werd er een beroep op hem gedaan.

Sainz verloor ruim een uur, maar werd weer op weg geholpen, waarna Peterhansel met problemen en in zijn eentje stil kwam te staan. Duidelijk is dat Audi, met dat extra uur tijdverlies voor Sainz, nu toch echt kansloos is voor de eindzege. Sainz staat nu op zo'n drieënhalf uur van leider Nasser Al-Attiyah. Sebastien Loeb heeft vandaag drie minuten goed gemaakt op de Qatarese coureur en mag van een uitstekende dag spreken.

Wat doen de Nederlanders?

De Nederlander Bernhard ten Brinke draaide vandaag goed mee, maar omdat de kop dichtbij elkaar zat viel hij net buiten de top tien. Ook in het klassement balanceert de Toyota-coureur op het randje van die top tien. De gebroeders Coronel zijn andermaal lekker onderweg geweest met een 28ste tijd in het dagklassement. Maar dat ze de finish haalden, mag nog een klein gelukje heten.

Tussenstand klassement Dakar auto's na etappe 5

Pos. Coureur Team Tijd
1. Al-Attiyah Toyota Gazoo Racing 17:24.23
2. Loeb Bahrein Raid Xtreme + 35.10
3. Alvarez Overdrive Toyota +51.15
4. Al Rajhi Overdrive Toyota + 1:06.23
Ten Brinke Overdrive Toyota + 4:30.24

Ook interessant:

Verstappen nu al beter dan Vettel, Norris verhuist voor het geld

In de nieuwste RacingNews365-update kijk je snel het laatste F1-nieuws terug. Met dit keer: Marko verkiest Verstappen boven Vettel en Norris verhuist voor het geld naar Monaco. Dat doet hij misschien niet alleen.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Dakar Rally 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi