Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko zucht na nieuwe 'straf': "Worden de rondetijden niet afgepakt, krijg je dit weer"

In Spanje zijn de track limits tot op heden geen onderwerp van gesprek. Toch werd Max Verstappen op vrijdag twee keer gestraft toen hij net iets te veel gaf. De gele dunne lange 'broodjes' langs de baan waren de daders.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De tweede vrije training in Spanje was er voor Red Bull op papier een om snel te vergeten, maar in de praktijk was niemand bij de Oostenrijkse renstal ontevreden over het verloop van de dag. Ook Helmut Marko niet, zo vertelt hij in gesprek met Motorsport Magazin.

"Er is nog geen paniek. Er waren wat kleine dingen die niet klopten, we hebben geen vlekkeloze run af kunnen werken. Het wordt weer zeer spannend, daar ben ik zeker van. We zitten binnen een tiende van elkaar", zo doelt hij op het verschil tussen Red Bull en Mercedes. "Alleen in de laatste sector hebben we geen goede vergelijking. Eerst reden we daar een paarse sectortijd, maar daarna hadden we geen goede run meer."

Stercoureur Verstappen kwam de afgelopen weken regelmatig in aanraking met de track limits, die in Bahrein, Imola en Portugal overduidelijk aanwezig waren. In Spanje zijn deze minder prominent aanwezig, maar toch werd de Nederlander 'gestraft' toen hij iets te enthousiast over het circuit vloog. Zowel in de eerste als in de tweede vrije training verloor hij namelijk een stuk(je) van zijn voorvleugel nadat hij buiten de lijnen kwam over de kerbstones reed.

"Hier word je weer op een andere manier gestraft", verklaart Marko. "Worden de rondetijden niet afgepakt, dan zijn het wel voorvleugels die beschadigd raken... We hebben geen reserve meer, maar de beschadigde voorvleugels zijn te repareren. Daar gaan we voor zorgen", benadrukt de Red Bull-adviseur.

Tijdens de tweede training reden de Mercedes-coureurs lange runs op zowel de zachte als de medium band. Verstappen reed een lange run op de zachte band en daarna nog één ronde met een volle tank op het medium Pirelli-rubber. Marko verklaart waarom Max geen hele run afwerkte op de gele band.

"We wilden zien hoe goed de zachte band was. Daarna hebben we de voorvleugel en de stabilisator aangepast, waardoor we niet genoeg tijd meer over hadden om nog een run te doen. We hadden drie ronden op de medium gepland, maar uiteindelijk werd het maar een enkele ronde."

Perez bleef niet alleen in VT2 achter, ook in VT1 kon hij zich niet mengen tussen de Mercedes-coureurs en zijn teamgenoot. Ook op dat vlak maakt Marko zich (nog) niet druk. "Het duurt bij Checo wat langer om op snelheid te komen en er spelen ook nog wat andere zaken. Over hem maken we ons nog geen zorgen."

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize GP Spain

Wie wint de GP van Spanje 2021?

Speel mee en win een F1 Red Bull Racing Playseat t.w.v. € 1199, aangeboden door Slajeslag.nl

Speel mee

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Vasseur Ferrari van een andere planeet tijdens de testdagen