Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Sakhir 2020

Russell troeft Verstappen af in eerste training GP Sakhir

George Russell is uiterst succesvol begonnen aan zijn eerste weekend in dienst van Mercedes. De Brit was het snelste in de eerste training voor de Grand Prix van Sakhir en bleef Max Verstappen voor.

Verstappen Sakhir
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Formule 1 racet dit weekend wederom in Bahrein, maar ditmaal op het Bahrein Outer Circuit. Het ultrakorte circuit, door velen een soort semi-oval genoemd, was nieuw voor zowel coureurs als teams.

Met in de eerste trainingen drie coureurs in een voor hen nieuwe auto: George Russell in de Mercedes, Pietro Fittipaldi in de Haas en Jack Aitken in de Williams. Het zorgde desondanks niet voor een verrassend begin van de sessie, waarin het tempo steeds verder werd opgevoerd.

Het was Valtteri Bottas die na een half uur de snelste tijd op de klokken had staan met een 55,1 en daarmee twee tienden sneller was dan Verstappen.

Uitslag Eerste vrije training - Sakhir

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Russell liet zich met nog ruim een half uur te gaan voor het eerst van voren zien. In zijn Mercedes nam hij de eerste tijd over van Bottas, die op zijn beurt een rommelige sessie kende. De debuterende Aitken en Fittipaldi wisten zich staande te houden, maar kenden beide hun momentjes in de eerste training. Verstappen wist in een nieuwe run op de zachte band als eerste een 54-er te noteren, met een 54,8 - een tijd waar Alexander Albon nipt onderdoor dook.

Zoals verwacht waren de onderlinge verschillen op het 3,5 kilometerslange circuit bijzonder klein. Russell voerde het tempo aan kop verder op met een 54,5, waarmee hij Verstappen ruim een tiende voor bleef. Opvallend was het dat Bottas het zwaar had tijdens de eerste training, de Fin reed erg slordig. Namens Red Bull was het Albon die met nog 20 minuten te gaan spinde, maar zonder schade zijn weg kon vervolgen.

Voor Russell was het een vlekkeloos debuut voor Mercedes, met achter hem Verstappen, Albon en Bottas. De beide Ferrari's kwamen wederom in het stuk niet voor met een achtste klassering voor Sebastian Vettel en een tiende voor Charles Leclerc.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2020

Wie wint de GP van Sakhir 2020?

Speel mee en win een prachtige Max Verstappen-cap!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Sakhir 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola