Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Sakhir 2020

Sensationele zege Perez in knotsgekke GP Sakhir

Sergio Perez is winnaar geworden van een knotsgekke Grand Prix van Sakhir. Max Verstappen viel in de eerste ronde uit en Mercedes maakte er een potje van in de race.

Perez Sakhir
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Met Valtteri Bottas voor George Russell en Max Verstappen stoof het veld af op de eerste bocht in Bahrein. Het was daarbij flink knokken in de top vijf, waarbij Verstappen probeerde om posities te winnen. Hij moest echter liften voor Bottas bij het uitkomen van de eerste bochtencombinatie, waarna Charles Leclerc met een veel te overmoedige actie Sergio Perez aantikte.

Verstappen kon het duo ternauwernood ontwijken, maar eindigde via de grindbak in de bandenstapels. De boosheid bij Verstappen was aanwezig en hoofdschuddend liep de Nederlander terug naar de pitbox.

Vooraan was het Russell die de leiding in handen had en na de safety car periode teamgenoot Bottas en Carlos Sainz voor wist te blijven. De Mercedessen namen, zoals verwacht, afstand van de rest van het veld waarin Perez naar voren probeerde te komen en op de staart zat van Alexander Albon, die slechts elfde lag na 15 ronden.

De Racing Point-coureur stoof de Red Bull voorbij en liep vervolgens weg bij de zo onder druk staande Albon. Vooraan wist Russell zijn voorsprong op Bottas continu op zo'n twee seconden te houden. Het wachten was op de stop van de leider, die kwam in ronde 45. Teamgenoot Bottas reed een aantal ronden langer door, maar dat bracht hem niets. De beide Mercedessen wisselden naar de harde band.

Uitslag Race - Sakhir

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Perez en Albon maakten eveneens hun stop om naar de harde band te wisselen. De Mexicaan viel terug tot de negende positie, Albon zelfs tot de elfde plaats. Bottas keek na zijn stop tegen een achterstand van acht seconden aan. Voor de Fin was het toch wel pijnlijk dat hij afgetroefd werd door gelegenheidscoureur Russell die voor dit weekend geen meter in de Mercedes had gereden.

Perez stormde naar voren en had met nog 30 ronden te gaan de derde plaats te pakken. Wederom een indrukwekkende race van de Mexicaan, die nog altijd moet vrezen voor zijn toekomst in de Formule 1. De race kreeg een verrassende wending na een crash van Jack Aitken, die de safety car op de baan bracht

De beide Mercedessen kwamen naar binnen om te wisselen naar de medium band. Bij Bottas waren er problemen met een haperende wheelgun waardoor de Fin veel tijd verloor en terug viel tot de vijfde plaats. Voor Mercedes was het drama compleet toen Russell nog een stop moest maken, omdat hij bij zijn pitstop verkeerde banden kreeg. Hij viel terug tot de vijfde plaats achter Bottas.

Door de chaos bij Mercedes kreeg Perez de leiding in de schoot geworpen. Met nog 20 ronden te gaan werd de race weer hervat, waarbij Russell direct Bottas passeerde. Op zijn nieuwe medium banden wist de Mercedes-coureur ook eenvoudig Stroll en Ocon te passeren.

Vooraan had Perez een gaatje van drie seconden, maar hij reed op harde banden die tien ronden ouder waren. Een spannend gevecht voor de zege leek in de maak, maar Russell moest nog een stop maken door een lekke band. Perez had de leiding stevig in handen voor Ocon, Stroll en Sainz.

Perez bleef rustig in de slotfase en veroverde zo zijn eerste Grand Prix-zege, voor Ocon en Stroll.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Sakhir 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull