Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Sakhir 2020

Snelle Verstappen geeft Mercedes het nakijken in derde training GP Sakhir

Max Verstappen heeft in de derde vrije training voor de Grand Prix van Sakhir de snelste tijd van het weekend op het scorebord gezet. Valtteri Bottas sloot aan op de tweede plaats.

Verstappen Sakhir
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Zoals zo vaak gaat de derde vrije training zeer rustig van start. Na dik een kwartier staan er nog maar twee tijden op de klokken en hebben hooguit tien coureurs zich op de baan laten zien. Verstappen zien we voor het eerst in actie op de harde band. Daarop rijdt hij naar de tweede tijd, op het moment dat Mercedes-coureur Valtteri Bottas op zachte banden het veld aanvoert.

Op die harde banden gaat Verstappen enkele ronden later achterstevoren bij het uitaccelereren van bocht één. Het is een onschuldige schuiver en Verstappen kiest ervoor de run gewoon te vervolgen zonder een extra pitstop. Hij rijdt lekker lang door op die banden, tot het moment waarop hij er vijftien ronden op heeft gereden.

Met nog ruim twintig minuten te gaan, meldt Sebastian Vettel zich verrassend op P2 en dat lijkt het signaal voor iedereen om eens aan te zetten voor een echte performance-run. Bottas scherpt zijn snelste tijd aan tot een 54,270, een tijd waar teamgenoot George Russell op vier tienden niet aan weet te komen. Bottas zag er veel stabieler uit dan gisteren, terwijl nu juist Russell wat kleine foutjes maakte.

Uitslag Derde vrije training - Sakhir

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Racing Point, Renault, AlphaTauri en Red Bull zijn de teams die de zachte banden het langst onaangeraakt in de pitbox laten liggen. Max Verstappen gaat met nog twaalf minuten te gaan op die rood gerande banden naar buiten en is direct sneller dan de Mercedessen. Hij balanceert met 54,064 op het randje van de 53-ers, een barrière die normaal gesproken in de kwalificatie geslecht gaat worden.

Verstappen wist het vrije gat te vinden, precies wat er straks in de kwalificatie nodig is om een gooi te doen naar de poleposition. Alexander Albon komt op medium banden (softs gebruikte hij niet) niet verder dan P6, maar staat daarmee bijvoorbeeld nog wel voor George Russell, die genoegen moet nemen met P7.

Problemen waren er wederom voor Ferrari. Gisteren moest Charles Leclerc de tweede vrije training missen vanwege versnellingsbakproblemen, vandaag werd Vettel gehinderd door motorproblemen. Ferrari wisselt uit voorzorg de hybride V6 van Italiaanse makelij.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2020

Wie wint de GP van Sakhir 2020?

Speel mee en win een prachtige Max Verstappen-cap!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Sakhir 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull