Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2023

Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023

Het was telkens stuivertje wisselen tussen Charles Leclerc en Max Verstappen bij de kwalificatie voor de GP van Azerbeidzjan. Na de eerste snelste ronde in Q3 was het verschil tussen de coureurs 0.000 (!) seconden. Uiteindelijk was het verrassend de Ferrari-coureur die in de tweede snelste ronde poleposition voor zich opeiste.

Leclerc Ferrari Baku Friday Qualifying
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een chaotisch verlopen kwalificatie voor de GP van Azerbeidzjan eindigde met gejuich in de garage bij Ferrari. Charles Leclerc was de snelste in Q1 en hoefde in Q2 alleen Max Verstappen voor zich te dulden. In Q3 moest blijken wie zondag vanaf poleposition mag gaan starten. Leclerc verbeterde zich sterk en Verstappen beet zich stuk op de tijd van de Monegask. Sergio Perez reed naar P3.

In Q1 waren er direct twee rode vlaggen. Eerst knalde Nyck de Vries in bocht 3 tegen de muur. Nadat zijn wagen van de baan was getakeld, werd de eerste sessie hervat. Meteen was het Pierre Gasly die ook in bocht 3 te ver van zijn lijn afweek en in de muur knalde: weer een rode vlag. In Q2 was de grootste verrassing het uitvallen Mercedes-coureur George Russell. Hij kwam niet verder dan P11.

Bekijk de volledige uitslag hieronder.

Uitslag Kwalificatie - Azerbeidzjan

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training