Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2020

Verstappen derde in door Mercedes gedomineerde kwalificatie GP Oostenrijk

Het team van Mercedes domineerde de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk met een 1-2. Max Verstappen klokte in zijn Red Bull op gepaste afstand de derde tijd.

Verstappen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Om 15:00 uur ging de eerste kwalificatie van 2020 van start en direct was het een drukke bedoeling op de baan. Iedereen vertrok daarbij op de rode band en Max Verstappen klokte als eerste een serieuze snelle tijd met een 1.04,3. Daar dook Lance Stroll in een tweede run onder door, het sein voor de toppers om nog een run te maken.

Wederom was Verstappen de snelste, waarbij hij zijn tijd aanscherpte tot een 1.04,04. Daarmee was de Red Bull-coureur een tiende sneller dan Bottas en bijna twee tienden ten opzichte van Lewis Hamilton.

Achterin het veld was het dringen voor de laatste plaatsen in de top 15. Kevin Magnussen, George Russell, Antonio Giovinazzi, Kimi Raikkonen en Nicholas Latifi vonden hun Waterloo in Q1.

Uitslag Kwalificatie - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Hamilton en Bottas voerden het tempo in Q2 direct fors op. Met een 1.03,3 was de Brit in zijn eerste vliegende ronde liefst zeven tienden sneller dan de snelste tijd van Verstappen in Q1. De Nederlander probeerde als enige op de medium band een snelle tijd te klokken. Met een 1.04,000 reed hij naar de zesde positie, maar het gat naar de tiende plaats bedroeg slechts enkele tienden.

Red Bull nam een strategische gok, waardoor Verstappen de race op de medium band mag starten. Het was even billenknijpen in de slotseconden van Q2, maar Verstappen ging als achtste door naar Q3 en start morgen als enige uit de top 10 op de medium band. Voor Ferrari waren de druiven bijzonder zuur: Charles Leclerc haalde als tiende Q3 nog net, maar Sebastian Vettel eindigde als elfde. Een afgang voor de Scuderia.

Afvallers Q2: Vettel, Pierre Gasly, Daniil Kvyat, Esteban Ocon en Romain Grosjean.

De strijd om de poleposition barstte in alle hevigheid los in Q3. Het was daarbij Bottas die als eerste een 1.02 noteerde, voor Hamilton. Verstappen kwam niet verder dan een 1.03,5 en moest zes tienden toegeven in zijn eerste run.

In de slotseconden waagden alle coureurs nog een ultieme poging om hun tijd te verbeteren. Bottas maakte daarbij een fout, maar Hamilton wist zijn tijd net niet te verbeteren. De Brit kwam 0,012 seconde tekort. Verstappen snoepte een paar duizendsten van zijn tijd af, maar bleef derde op een halve seconde.

Achter de top drie waren het Norris, Albon en Perez die de top zes compleet maakten.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Oostenrijk 2020?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Oostenrijk 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi