Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2020

Verstappen en Red Bull zoekende terwijl Mercedes blijft domineren in Oostenrijk

Lewis Hamilton heeft ook de tweede training in Oostenrijk als snelste afgesloten. Het team van Mercedes domineerde, daar waar Red Bull onzichtbaar was tijdens de tweede training. Verstappen en Albon verloren eenmaal de controle over hun RB16 en vinden we niet bovenaan de tijdenlijst terug.

Verstappen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De openingsfase van de tweede training kende een onstuimig begin. Daniil Kvyat ging in zijn AlphaTauri wederom kortstondig van de baan en Nicholas Latifi deed dit liefst tweemaal. Valtteri Bottas kende een uitstapje bij de derde bocht, maar kon zonder problemen zijn weg vervolgen.

Nagenoeg alle coureurs kwamen in actie op de medium band, waarbij Bottas en de Racing Points zich van voren lieten zien. Het duurde echter niet lang of Max Verstappen stoof naar de eerste tijd, voor Stroll. De Nederlander was op dat moment vier tienden sneller dan teamgenoot Alexander Albon die zich op de vijfde positie nestelde. Lewis Hamilton ging daar nog eens twee tienden onderdoor tijdens zijn eerste snelle run op de medium band.

In het eerste half uur van de training was er wederom geen spoor te bekennen van de beide Ferrari's. Charles Leclerc en Sebastian Vettel reden anoniem in de middenmoot, maar gebruikten daarbij de harde band. De SF1000 wist echter geen seconde een onuitwisbare indruk achter te laten.

Uitslag Tweede vrije training - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De gele medium banden werden halverwege de training ingewisseld voor de zachte rode banden. Valtteri Bottas klokte hierop direct een 1.04,5 en was vier tienden los van Sergio Perez en Vettel. Het was daarmee de eerste keer dat er een Ferrari in de top te zien was, het gat van een kleine halve seconde zal de Italianen niet geheel ontevreden stemmen.

Hamilton verpulverde de snelste tijd van teamgenoot Bottas met een 1.04,3 en was daarmee twee tienden los van de rest van het veld. Verstappen wist zijn tijd op de zachte band nauwelijks te verbeteren, waardoor hij zichzelf terug vond op de zesde positie halverwege de training. Teamgenoot Albon bekleedde de negende positie. Later zakte Verstappen naar de achtste positie, Albon zelfs naar de dertiende positie.

Het tweede deel van de vrije training stond in het teken van de long runs, waarbij Verstappen wederom van de baan schoot. Ditmaal ging de Nederlander vol door de grindbak in bocht zes. Zonder schade kon hij zijn long run vervolgen. Teamgenoot Albon ging eveneens in de fout bij het uitkomen van bocht één. De wegligging van de RB16 was niet naar wens van Verstappen, die klaagde over overstuur tijdens het insturen van de bochten.

Na de eerste dag op de Red Bull Ring is duidelijk dat Mercedes morgen als grote favoriet begint aan de kwalificatie. Racing Point kende een prima dag en lijkt met Ferrari, Renault en McLaren te strijden om de positie van best of the rest, achter Mercedes en Red Bull. Voor Verstappen en zijn engineers is er nog werk aan de winkel, maar we kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat de Honda-motor nog niet vol open stond.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Oostenrijk 2020?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Oostenrijk 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'