Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Rusland 2020

Verstappen in top drie, Hamilton slechts negentiende in eerste training GP Rusland

Max Verstappen is het GP-weekend in Rusland begonnen met een derde tijd. De Red Bull-coureur moest Valtteri Bottas en Daniel Ricciardo voor zich dulden.

Verstappen Rusland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het eerste half uur op het Sochi Autodrom zorgde voor diverse momentjes, waarbij Carlos Sainz het grootste slachtoffer was. Hij spinde en ging achterwaarts met zijn McLaren de bandenstapels in. Met een afgebroken achtervleugel kon hij zijn weg naar de pits vervolgen, waar het team hard werkte om zijn wagen weer op te lappen.

Vooraan het veld deed Max Verstappen het rustig aan op de harde band, goed voor een derde tijd op bijna twee seconden van Valtteri Bottas. De Mercedes-coureur klokte zijn tijd echter op de zachtste band. Door de crash van Sainz lag de sessie korte tijd stil, met een VSC-periode, waarna alle coureurs het asfalt opzochten.

Uitslag Eerste vrije training - Rusland

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het duurde echter niet lang voordat de rode vlag werd gezwaaid: Nicholas Latifi crashte hard in de banden en schreef daarbij zijn Williams af in bocht 10. De tijd tikte verder, maar de sessie werd met een half uur te gaan wederom hervat. Het sein voor de coureurs om massaal op de baan te verschijnen.

Verstappen had de zachte band genoteerd, maar verloor veel tijd ten opzichte van de snelste tijd van Valtteri Bottas. In de eerste sector verloor hij zeven tienden, vier tienden in sector twee, om in de bochtige derde sector vier tienden terug te winnen. Het bracht de Nederlander de tweede tijd op zes tienden van de Fin. Op donderdag liet de Red Bull-coureur al weten dat hij dit weekend verwacht veel tijd te verliezen op de rechte stukken.

Daniel Ricciardo verbeterde de tijd van Verstappen en klom naar de tweede positie, op een halve seconde van Bottas. Het wachten was op een snelle tijd van Lewis Hamilton die met een kwartier te gaan slechts terug te vinden was op de negentiende positie. De WK-leider zag eerder in de training een snelle run afgebroken worden door de crash van Latifi en concentreerde zich nadien alleen op de langere runs.

Achter Bottas, Ricciardo en Verstappen vinden we de beide Racing Points terug. Alex Albon kende wederom een lastige sessie en eindigde als achtste op 1,3 seconden van Bottas en zeven tienden van Verstappen.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Rusland 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin