Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen razendsnel tijdens tweede training GP Mexico

Max Verstappen kende een prima tweede vrije training in Mexico, waar hij alleen Sebastian Vettel voor zich moest dulden.

Verstappen Vettel Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het team van Ferrari nam in een droog Mexico al snel de leiding tijdens de tweede training. Sebastian Vettel en Charles Leclerc waren sneller dan Max Verstappen, allen op de medium band. De training kende voor Alexander Albon een zeer slecht begin. De teamgenoot van Max Verstappen crashte al vroeg in de training en beschadigde zijn Red Bull daarbij flink. Na een rode vlag situatie werd de training met nog een uur te gaan hervat.

Verstappen wist in zijn tweede run op de medium band zijn tijd aan te scherpen, tot exact dezelfde tijd als Vettel en nipt voor een verrassende snelle Pierre Gasly. Op de gladde baan zochten de coureurs naar grip, waarbij onder meer Carlos Sainz en Valtteri Bottas in de fout gingen. Zij konden hun weg zonder schade vervolgen.

Uitslag Tweede vrije training - Mexico

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Leclerc dook op de zachte band liefst negen tienden onder de snelste tijd van dat moment, maar teamgenoot Vettel dook daar liefst een halve seconde onder door en klokte de eerste 1.16 van het weekend. Verstappen wist op de rode band zijn tijd fors te verbeteren en gaf slechts één tiende toe op de tijd van Vettel, een bewijs dat het met de vorm van Red Bull in Mexico wel goed zit.

De slotfase van de training stond in het teken van de long runs. Daarbij ontliepen de tijden van Verstappen, Leclerc en Bottas elkaar nauwelijks iets op de zachte band. De Nederlander was nipt sneller dan zijn concurrenten, waarbij het opvallend was dat de Ferrari-coureurs zeer snel met overmatige slijtage aan de linker voorband kampten.

Verstappen wisselde zijn rode banden in voor de medium band, om daarop zijn weg te vervolgen. Op het gele rubber zagen de rondetijden van de Red Bull-coureur er wederom goed uit, maar wist ook Vettel een prima tempo aan de man te brengen. Het veld zat tijdens de tweede training, net als tijdens de eerste, dicht bij elkaar.

Voorspel en win

Powered by

Via Bovag Voorspelgame visual 3

Wie wint de Grand Prix van Mexico 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"