Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen was ziek in aanloop naar GP van de Verenigde Staten

In aanloop naar de Grand Prix van de Verenigde Staten werd Max Verstappen ziek, maar gelukkig waaide zijn griepje net op tijd over. Zodoende kan hij kerngezond beginnen aan het raceweekend in Texas, waar Red Bull mogelijk sterk voor de dag kan komen.

Max Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Grand Prix nummer honderd voor Max Verstappen staat aankomend weekend op het programma in de Verenigde Staten. Een circuit waar hij de vorige jaren goed voor de dag kwam. In aanloop naar de GP in Texas zag het er echter even niet zo goed uit voor de Nederlander, die aangaf de afgelopen dagen ziek te zijn geweest.

"Eigenlijk begon het zaterdagavond al. De race in Mexico heb ik met behulp van wat pillen uitgereden, maar op zondagavond, maandag, dinsdag en ook op woensdag voelde ik me best slecht. Gelukkig ging het woensdagavond plots weg, dus nu voel ik me weer helemaal goed."

De Red Bull-coureur kan dus op vrijdag volledig gezond beginnen aan het raceweekend in de Verenigde Staten, nadat hij op woensdag nog in Los Angeles aanwezig was bij een showrun georganiseerd door de Formule 1: "Dat was heel speciaal om daar te rijden. Het komt niet vaak voor dat dat daar zomaar kan. Dus ja, het was heel mooi."

En hoe schat Verstappen zijn kansen dan in tijdens de race in de VS? Hij ziet mogelijkheden, zo blijkt uit zijn gesprek met Ziggo Sport. "Het gaat voornamelijk afhangen van de tijd die we verliezen op de rechte stukken. In Mexico zagen we er heel goed uit in de bochten, en verloren we 'maar' vier tienden van een seconde op de rechte stukken."

"Voor ons is dat niet slecht. Als we hier in de Verenigde Staten op de rechte stukken 'maar' vier à vijf tienden van een seconde toegeven op de concurrentie, dan kunnen we mogelijk meedoen om de poleposition", zo klinkt Verstappen enigszins hoopvol.

"Als het meer is dan dat, dan hebben we misschien alleen een kans in de race, want dan heeft onze concurrentie minder vermogen. Vorig jaar ging het hier in Austin wel goed, al hadden we toen wel een andere strategie, die perfect werkte. Maar alsnog, als we hier iets meer naar voren starten, dan liggen er kansen, want normaal ligt deze baan ons goed", aldus de vooruitblik van de Nederlander.

Optimaal voorbereid beginnen aan de Grand Prix van de Verenigde Staten. Luister dan hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van de Verenigde Staten 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Optimaal voorbereid beginnen aan de Grand Prix van de Verenigde Staten? Luister dan hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"