Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Bizarre F1-crash: Nick Heidfeld ramt deur uit Medical Car

Crashes zijn onlosmakelijk verbonden aan de Formule 1. Coureurs die altijd op het randje rijden gaan er soms net overheen, wat vaak leidt tot crashes. Sommige hebben echter een aparte reden of soms is de uitkomst van de crash erg bijzonder. We hebben de meest opmerkelijke crashes uit de Formule 1 voor je op een rij gezet.

Nick Heidfeld heeft een indrukwekkend aantal van 185 Formule 1-wedstrijden achter zijn naam staan, maar als een echte hoogvlieger zal hij niet worden herinnerd.

Waar de Duitser vooral aan herinnerd wordt is zijn bizarre crash tijdens de warm-up voor de GP van Brazilië in 2002. Nadat Enrique Bernoldi crashte in zijn Arrows kwam de Medical Car snel een kijkje nemen bij de gecrashte Bernoldi.

Nick Heidfeld kwam met volle snelheid de bocht uit vliegen, toen hij tot zijn grote schrik de wagen van Bernoldi met daarnaast de Medical Car zag staan.

Heidfeld kon de Medical Car niet meer ontwijken en reed pardoes de deur uit de Medical Car. Wonder boven wonder vielen er geen gewonden bij de bizarre crash.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Max Waarom Verstappen geen enkele op zachte banden heeft gereden