Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2020

Mercedes zet Verstappen op achterstand in eerste training GP Oostenrijk

Het team van Mercedes heeft een waarschuwingsschot gelost op de Red Bull Ring. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas bleven de rest van het veld ruim voor. Max Verstappen spinde, maar eindigde de sessie op gepaste afstand als derde.

Verstappen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De verwachte drukte op de Red Bull Ring bleef in de eerste helft van de training uit. In de ochtend had het flink geregend in Spielberg, maar de baan was voor de training nagenoeg droog. Na diverse installatierondjes klokte Valtteri Bottas de snelste tijd, maar meer dan een banker lap was het niet.

Op het moment dat de coureurs op het asfalt werden verwacht om wat snelle ronden te klokken, begon het wederom te druppelen. Diverse coureurs ging op intermediates naar buiten, maar zochten direct de pits weer op omdat de baan niet vochtig genoeg was. Vooraan het veld waren het na een half uur de beide Mercedessen, gevolgd door de beide McLarens. Het viertal had als enige een tijd neergezet.

Max Verstappen deed het rustig aan in zijn Red Bull en liet zich na veertig minuten op de harde band op de baan zien. Hamilton voerde het veld aan, eveneens op de harde band en klokt een 1.06,205, waarmee hij Vettel een tiende voorbleef. Verstappen voerde het tempo rustig op en vond zichzelf halverwege de training terug op de achtste positie op bijna zeven tienden van de Mercedes-coureur.

Uitslag Eerste vrije training - Oostenrijk

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het waren de beide Racing Point-coureurs die zich op de zachte band naar de eerste posities reden, maar lang kon de roze brigade daar niet van genieten. Valtteri Bottas dook op de zachte band enkele tienden onder de tijd van Perez. Verstappen reed op dat moment nog altijd rustig en constant zijn ronden op de harde band. Het bracht hem een tiende plaats, maar de Red Bull-coureur was niet bezig met snelle tijden. Rondjes rijden, data verzamelen en de RB16 steeds was verbeteren luidde het devies tijdens de eerste training.

Hamilton voerde het tempo verder op en dook op de zachte band als eerste in de 1.04 in, gevolgd door Bottas. Het duo nam makkelijk afstand van de rest van het veld, waarbij Sainz volgde op zes tienden. Het lange wachten op snelle tijden van Red Bull werd in de slotfase deels beloond. Verstappen spinde tijdens zijn eerste snelle ronde in de eerste bocht, maar kon zonder schade zijn weg vervolgen. In een nieuwe poging kwam hij tot de derde tijd op zes tienden van Hamilton.

De beide Ferrari's mengden zich niet in de strijd om de snelste tijden. Met Charles Leclerc en Sebastian Vettel op de tiende en twaalfde positie, op ruim een seconde, was de top ver weg. Beide coureurs gebruikten echter wel de medium banden, in tegenstelling tot de andere coureurs uit de top 10. Achteraan het veld kon AlphaTauri niet imponeren, het streed met Williams om de laatste plaatsen.

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Oostenrijk 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen reageert op uitspraken Russell over rijstijl