Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Wintertest Formule 1

Red Bull en Verstappen delen eerste tik uit aan Mercedes

Als het Formule 1-seizoen 2021 een oorlog is, dan heeft Red Bull in ieder geval de eerste slag gewonnen. Max Verstappen was niet alleen de snelste man vandaag, maar het grote aantal ronden onderstreepte tevens de betrouwbaarheid van de RB16B. Dat lijkt bij Mercedes nog een puntje van zorg te zijn.

Verstappen bahrein test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het grote verhaal van de dag was niet eens het solide optreden van Red Bull, maar juist het povere optreden van diens belangrijkste concurrent, Mercedes. Het team werd op de vroege vrijdagmorgen geteisterd door hardnekkige versnellingsbakproblemen, waardoor Valtteri Bottas vandaag niet meer dan zes ronden reed.

In de middag reed Lewis Hamilton er met 42 aanzienlijk meer, maar alsnog wist Mercedes niet te imponeren. Niet qua productiviteit en niet qua snelheid, al valt daar nu nog niet heel veel uit op te maken. Feit is wel dat Max Verstappen vandaag de snelste was. Zijn snelste tijd reed hij 's middags op de medium C3-compound.

Als eenling was hij tevens de meest productieve coureur op de baan vandaag. Hij reed 138 ronden en op die ranglijst werd hij op de hielen gezeten door Esteban Ocon 128. Red Bull en Alpine zette samen met Williams vandaag maar één coureur in, alle andere teams twee. Geen enkel team kwam echter aan de ronde-aantallen van Red Bull en Verstappen, ook niet met twee coureurs.

Twee teams die opvielen in zowel pace als betrouwbaarheid waren McLaren en AlphaTauri. Eerstgenoemde team lijkt de switch naar Mercedes-motoren prima te verteren, terwijl Het zusterteam van Red Bull vanaf de eerste meters solide en uitgebalanceerd oogde. De top drie-coureurs, te weten Verstappen, Lando Norris en Esteban Ocon, reden hun ronden respectievelijke op de medium C3, medium C3 en de zachte C4-compound. Mercedes reed enkel op harde banden.

De eerste testdag bleef verschoond van crashes, de sessie werd dan ook maar één keer stilgelegd en dat was voor het stilvallen van Charles Leclerc in zijn Ferrari. Overige problemen waren er voor Haas F1 (versnellingsbak) en Aston Martin (elektronische problemen).

Morgen (zaterdag) zien we Max Verstappen niet in actie als hij de RB16B de hele dag af moet staan aan Sergio Perez. De Mexicaan blijft tot en met zondagochtend zitten, om Verstappen vervolgens de test af te laten sluiten op zondagmiddag.

Uitslag Dag 1 - Wintertest

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"