Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2022

Verstappen en Red Bull zetten belangrijke stap in derde training GP Nederland

Voor Max Verstappen en Red Bull verliep de derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland aanzienlijk beter dan de trainingen op de vrijdag met de derde tijd op een tiende van sessiesnelste Charles Leclerc.

Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

De derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland gaat zeer tam van start. Na tien minuten staat er nog maar één tijd op de klokken. Max Verstappen is daar door lang binnen te blijven staan mede debet aan, maar hij is zeker niet de enige.

Het maakt dat Sergio Perez als snelste opent op zachte banden, terwijl anderen zich bezig houden met één of meer installation laps. De RB18 oogt nog steeds niet heel stabiel in de bochten met een flinke dosis overstuur.

Na tien minuten zien we Max Verstappen voor het eerst op de baan, eveneens op de zachte banden. Hij duikt met 1,3 seconde royaal onder de tijd van zijn teamgenoot, waardoor er kortstondig een Red Bull één-twee op het bord staat. Zijn tijd, zijn eerste getimede ronde van de zaterdag, is direct de snelste tijd van het weekend.

De concurrenten komen met hun eerste runs, veelal op de zachte banden, niet aan die tijd, maar de derde tijd van Mick Schumacher toont aan dat niet iedereen met het mes tussen de tanden heeft gereden. Verstappen lijkt dat méér te doen op het moment dat hij de snelste tijd scherper stelt. Daarna zien we hem even niet op de baan, terwijl Red Bull de wagenhoogte van de RB18 bijstelt.

Uitslag Derde vrije training - Nederland

Unibet
Pos. Coureur Team Tijd
Resultaten worden geladen...

Verstappen zit er bovenop

Verstappen meldt wel dat hij na één getimede ronde al geen grip meer heeft, wat met het oog op de kwalificatie een interessant gegeven is. Daar staat echter tegenover dat hij, net als Charles Leclerc in zijn tweede run op dezelfde set zachte banden sneller ging dan in zijn eerste run.

Toch gaat Verstappen voor zijn tweede stint op datzelfde setje naar buiten, waarbij hij het rondentotaal op die banden oprekt tot zestien ronden. Dat alles doet hij met een ruime voorsprong van een halve seconde op de Ferrari's en de Mercedessen die de top vijf completeren, met Perez daar toch weer té ver achter.

Terwijl Carlos Sainz dan het bal opent voor wat betreft de echte kwalificatieruns, sleutelt men bij Ferrari langdurig aan de achterzijde van de auto van Leclerc. Sainz is de eerste die onder de 1:12 duikt. Het antwoord komt achtereenvolgens van Leclerc en George Russell, die beiden onder die tijd duiken. Max Verstappen wacht aanzienlijk langer met zijn performance-run, maar mede dankzij een mega-overstuurmomentje komt hij twee tienden tekort op de snelste tijd.

Hij verbetert vervolgens nog wel zijn tijd, maar niet zijn positie. P3 is voor de Nederlander. Opvallendste naam in de top tien is die van Mick Schumacher (9e), terwijl Sergio Perez het gat in het laatste kwartier nog redelijk heeft weten te dichten.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde