Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Renault F1

Renault: "Dankzij verbod op party mode meer vermogen in de race"

Renaults motorgoeroe Remi Taffin maakt zich met het team op voor de Grand Prix van België. De nieuwe technical directive die een week later op Monza ingaat, maakt die race voor het team extra interessant.

Ocon Ricciardo Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Eigenlijk zou het verbod op de party mode tijdens de Grand Prix van België komend weekend al ingaan, maar dat is met een weekje uitgesteld. Nu moeten de teams op Monza voor het eerst de race met dezelfde motorstand afwerken als de kwalificatie.

Daarmee is de party mode formeel niet verboden, maar een kwalifcatiemodus is dermate belastend voor een F1-motor, dat je daar de finish in een race niet mee haalt. In de kwalificatie zal men de motor dus niet meer maximaal opschroeven, wat maakt dat men in de race de motor juist weer net iets meer kan belasten.

"We zullen minder vermogen hebben in de kwalificatie, maar daardoor juist meer in de race. Het is een compromis", aldus Renaults technisch directeur op motorvlak, Remi Taffin. "We begrijpen waarom de FIA dit besluit heeft genomen en zullen goed met hen samenwerken om het doel te bereiken."

Taffin verwacht geen grote problemen door de invoer van de nieuwe techincal directives: "Op papier is dat niet al te ingewikkeld. Het werk verandert er niet door, het resultaat is alleen iets anders. We zullen proberen ons snel aan te passen en het maximale uit de nieuwe situatie te halen."

Formule 1 GP België 2020 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"