Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2021

Rommelige sessie Verstappen, Mercedes vooraan in tweede training Spanje

Mercedes heeft de toon gezet tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Spanje. Lewis Hamilton was de snelste man, gevolgd door Valtteri Bottas. Max Verstappen en Sergio Perez kwamen niet in de buurt van de tijden van het Mercedes-duo en moesten zelfs enkele coureurs uit het middenveld voor zich dulden.

Verstappen Groot-Brittannië
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Al vroeg tijdens de tweede vrije training was het druk op de baan. Alle coureurs doken op een setje medium banden het asfalt op voor een aantal snelle ronden. Max Verstappen zette in eerste instantie de toon na de eerste run met een 1.19,041, al bleef hij Valtteri Bottas maar nipt voor.

Niet snel daarna deden de Mercedes-coureurs een tweede run op de medium band, waarbij ze een ruime halve seconde onder de tijd van de Nederlander doken. Op het moment dat Verstappen ook voor de tweede keer aan wilde zetten kwam de virtuele safety car echter op de baan, waardoor hij even af moest wachten.

Toen hij enkele minuten later wel kon aanzetten, moest hij drie tienden van een seconde toegeven op het Mercedes-duo. 1.18,4 voor Lewis en Valtteri, tegenover een 1.18,7 voor Max. Die tijd verloor hij grotendeels in de eerste sector, dus mogelijk waren de banden van de Red Bull-coureur door de VSC wat afgekoeld en nog niet helemaal terug op temperatuur toen hij aan zijn ronde begon.

Verslag gaat verder onder de top drie.

Uitslag Tweede vrije training - Spanje

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Na een ruim kwartier hielden de coureurs het kortstondig voor gezien en doken ze weer naar binnen om zich op te maken voor nog meer snelle runs, maar dan op de zachte band! Daarop was Hamilton de snelste, 1.18,1, gevolgd door Bottas, 1.18,3, terwijl Verstappen zijn snelle ronde afbrak vanwege een fout in de nieuwe bocht tien.

Op dat moment reed hij na twee sectoren een tiende langzamer dan de twee Mercedes-coureurs. De derde sector, waarin hij zijn ronde dus afbrak, was tot op dat moment wel zijn sterkte punt. Verstappen deed daarna nog een poging, maar die strandde op ruim een halve seconde van de Mercedes-coureurs. Hij verbeterde zijn tijd op de zachte band namelijk niet. Onder meer Charles Leclerc, beide Alpine- en beide AlphaTauri-coureurs waren sneller dan Max. Ook Sergio Perez viel tegen.

Met nog twintig minuten op de klok gingen de coureurs verder met de langere runs. Mercedes en Verstappen begonnen daarbij op de rood omringde zachte band. Hamilton en Bottas leken daarop aanzienlijk sneller te zijn in racepace dan Verstappen. Rondes laag in de 1.23 voor Mercedes, tegenover hoog in de 1.23 voor Verstappen. die niet bepaald constant reed. Perez toonde op die rode band echter wel iets meer pace, dus het moet beter kunnen.

De zachte band leek overigens geen fijne raceband te zijn, want op het medium rubber was Mercedes niet veel later nóg sneller qua racepace. Met het geel omringde rubber doken zowel Hamilton als Bottas onder de rondetijden van 1.23. Verstappen en Perez werkten geen lange run af op de medium band, dus wat dat betreft was de racepace tussen de twee topteams niet te vergelijken.

Wel reed Max aan het einde van de sessie één ronde op de medium band met een volle tank, waarbij hij een 1.22,5 klokte. Sneller dan Hamilton en Bottas op die band tijdens hun lange runs, maar aan de hand van een enkele ronde kan natuurlijk geen fatsoenlijke conclusie worden getrokken.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize GP Spain

Wie wint de GP van Spanje 2021?

Speel mee en win een F1 Red Bull Racing Playseat t.w.v. € 1199, aangeboden door Slajeslag.nl

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'