Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2023

Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2023

Na de GP van Monaco gaan we gelijk door met de Grand Prix van Spanje, verreden in het weekend van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juni 2023. Check hier de tijden.

F1 Nieuws Formule 1 Nieuws RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ronde zeven van het Formule 1-kampioenschap zal plaatsvinden op het welbekende Circuit de Barcelona-Catalunya: de Grand Prix van Spanje. Voor veel teams en coureurs is dit een van de bekendere circuits, dit gezien er tot voor kort testdagen werden gehouden voorafgaand aan het seizoen.

Voor Max Verstappen is het circuit in Barcelona ook een zeer speciale. De Red Bull-coureur won hier zijn allereerste Formule 1-race in 2016 en heeft naar alle waarschijnlijkheid ook dit jaar een grote kans op de overwinning. Red Bull domineerde in de eerste zes races, waarbij Verstappen en teamgenoot Sergio Perez samen alle races wonnen.

Het raceweekend wordt afgetrapt met de eerste vrije training, vrijdag om 13:30 uur Nederlandse tijd. Om 17:00 uur is het dan tijd voor de tweede vrije training. Zaterdag om 12:30 begint de derde en laatste training, waarna er om 16:00 uur wordt gekwalificeerd. De Grand Prix van Spanje zal plaatsvinden op zondag 4 juni om 15:00 uur.

Bekijk hieronder het volledige tijdschema van Spanje.

Tijdschema GP Spanje

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 2 juni -
Tweede vrije training vrijdag 2 juni -
Derde vrije training zaterdag 3 juni -
Kwalificatie zaterdag 3 juni -
Race zondag 4 juni -

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training