Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2020

Verstappen stelt orde op zaken, Albon crasht zwaar in tweede training Bahrein

Lewis Hamilton heeft ook in de tweede vrije training in Bahrein de snelste tijd op de klokken gebracht. De Mercedes-coureur bleef Max Verstappen voor, maar klokte zijn tijd op een zachtere compound. De sessie werd twee keer onderbroken. Eerst vanwege een crash van Alexander Albon, kort daarna vanwege een hond op het circuit.

Vertappen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als om 18:00 uur lokale tijd in Bahrein de tweede vrije training van start gaat, is de duisternis ingevallen in Bahrein. Dat maakt dat de omstandigheden representatiever zijn dan tijdens de eerste vrije training en dus ligt voor de Formule 1-teams de meeste nadruk op deze sessie. Net als in de eerste vrije training moeten de teams de echter nodige ronden rijden op Pirelli's C3-banden voor 2021 en vrijwel iedereen kiest ervoor dat snel achter de rug te hebben.

Op die banden klokt Max Verstappen de tweede tijd achter Carlos Sainz, terwijl Mercedes haar eigen plan trekt op de plaatsen achttien en negentien. Als Max Verstappen de medium banden aanspreekt, springt hij naar P1 met een verschil van 1,6 seconden. Mercedes laat op zich wachten en rijdt net als in de eerste vrije training lang door op de prototypes van Pirelli.

Uitslag Tweede vrije training - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Nog voordat Mercedes de prototypes heeft ingewisseld voor zachter rubber, spreekt Max Verstappen zelfs de zachte banden al aan. Voor hij daarop echt kan aanzetten, wordt de training stilgelegd door een zware crash van Alexander Albon. Hij stapt echter ongedeerd uit, maar seconden nadat de sessie weer wordt opgestart, wordt hij alweer stilgelegd. Een hond maakt de baan onveilig.

Met nog 25 minuten te gaan staat Verstappen nog altijd eerste en Lewis Hamilton nog altijd laatste. Het is echter druk op de baan en iedereen zoekt vrij baan, veelal op de zachte banden. Hamilton werkt zich op naar de zesde plaats, terwijl Valtteri Bottas even voor de code rood al P2 opeiste. Verstappen weet zichzelf niet te verbeteren op de zachte banden, maar houdt met zijn run op medium banden wel lang stand op P1 tot ook Lewis Hamilton vrij baan heeft op zachte banden. Hij pakt drie tienden op de tijd van Verstappen.

De twee grote vedetten sluiten de training dan ook als eerste en tweede af, waarmee Max Verstappen en Red Bull zich revancheren na een moeizaam verlopen eerste vrije training. Alexander Albon kwam om logische redenen niet verder dan de tiende tijd, terwijl de Ferrari's zich niet in de top tien weten te melden.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2020

Wie wint de GP van Bahrein 2020?

Speel mee en win een prachtige Max Verstappen-cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Bahrein 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'