Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Verstappen vierde, Vettel opent als snelste in eerste training GP China

Sebastian Vettel heeft de snelste tijd gereden in de eerste vrije training voor de Grand Prix van China. De Duitser bleef Lewis Hamilton, teamgenoot Charles Leclerc én Max Verstappen voor.

Verstappen China 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het is even wachten tot de eerste vrije training een beetje op gang komt. Na de gebruikelijke installatieronden zien we bijna een kwartier lang niemand op de baan. De Williamsen doorbreken het stilzwijgen, maar het is Mercedes dat zich met een eerste run voor zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas bovenaan de tijdenlijst meldt.

Het tweetal staat echter op de zachte band, de achtervolgende Max Verstappen op de harde band en de beide Ferrari op de plaatsen vier en zes op de medium-compound. Het is Sergio Perez die de beide Ferrari's weet te splitten.

Uitslag Eerste vrije training - China

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Als ook Red Bull wisselt naar de zachte banden is het Max Verstappen die beslag legt op de vierde plaats, achter de beide Ferrari's en Lewis Hamilton, waarbij moet worden opgemerkt dat de Scuderia in de eerste training de zachte banden volledig links laat liggen. In de long runs aan het einde van de sessie kan Verstappen het tempo van Mercedes redelijk volgen, al pareert ook dan Ferrari die tijden op een compound die één slag harder is.

Noemenswaardige incidenten deden zich niet voor, met uitzondering van een spin van Lance Stroll bij het opkomen van startfinish. Antonio Giovinazzi kwam door motorproblemen nauwelijks aan rijden toe. Slechts twee keer ging hij het circuit rond, tot het rijden van een tijd kwam de Italiaan niet.

Belangrijkste nieuws over de GP van China RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"