Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix China 2019

Verstappen zevende, Bottas snelste in voortijdig afgebroken training GP China

Mercedes-coureur Valtteri Bottas heeft de snelste tijd op de klokken gezet in de derde vrije training. Hij bleef de beide Ferrari's en teamgenoot Lewis Hamilton voor. Max Verstappen moest genoegen nemen met de zevende tijd in de afsluitende training die na een megaklapper van Alexander Albon voortijdig werd afgebroken.

Bottas China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG F1

Helemaal aan het begin zijn het echter nog de mindere goden die de tijdenlijst vorm geven. Williams noteert de eerste tijden van de zaterdag, maar George Russell en Robert Kubica kunnen in realiteit alleen maar met elkaar knokken. De winnaar van deze tweestrijd in de derde vrije training? George Russell.

Zoals zo vaak in die derde oefensessie moeten we lang wachten op de eerste ronden van Max Verstappen. De Red Bull-coureur is na een halfuur de laatste man die zijn gezicht laat zien, op het moment dat Sebastian Vettel en Charles Leclerc aan kop gesplit worden door de beide Mercedessen. Ferrari rijdt de ronden echter op de softs, Mercedes op de medium-compound. Verstappen sluit mijn zijn run op softs aan op de vijfde plaats, waarbij hij opnieuw bijna een seconde sneller is dan Pierre Gasly.

Uitslag Derde vrije training - China

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Als ook Mercedes in de slotfase van de training de zachte banden aanspreekt, schiet Valtteri Bottas naar de snelste tijd, terwijl Lewis Hamilton niet verder komt dat de vierde tijd die hij al had. Een kwalificatierun voor Max Verstappen zit er niet meer in, als met nog een paar minuten te gaan Alexander Albon bij het opkomen van startfinish hard crasht. De Toro Rosso-coureur lijkt gelukkig ongedeerd te zijn, maar de training zit er op.

De actie wordt vervolgd op 08.00 uur Nederlandse tijd met de kwalificatie.

RacingNews365 brengt jou dagelijks de beste F1-videos op ons YouTube-kanaal met het laatste nieuws uit de wereld van de Formule 1, onze bekende F1-podcast met Tom Coronel, updates vanuit de paddock en meer!

Volg RacingNews365 op YouTube!

Belangrijkste nieuws over de GP van China RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x