Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel reageert op vloekende Verstappen

In de slotseconden van de kwalificatie voor de Grand Prix van China passeerde Sebastian Vettel de Red Bull van Max Verstappen bij het uitkomen van de hairpin. Dit tot ongenoegen van de Nederlander die zijn frustratie duidelijk liet horen.

Het was een drukte van jewelste in de slotminuut op het Shanghai International Circuit. Alle coureurs uit de top tien maakten zich tijdens hun outlap op voor nog één vliegende ronde. Zo ook Max Verstappen, die daarbij door Sebastian Vettel gepasseerd werd en vervolgens nog twee Renaults langszij zag komen.

Zwaar gefrustreerd vloekte hij er vervolgens op los, om ook voor de camera's zijn frustraties te uitten. Sebastian Vettel vindt niet dat hij iets verkeerds heeft gedaan. "Iedereen had zijn ronde zo getimed dat we allemaal op hetzelfde moment op de baan waren. Er was sprake van een treintje, wat het niet makkelijk maakte."

"Toen het team me vertelde dat ik slechts een marge van tien seconden had om op tijd over start/finish te komen moest ik iets doen. Ik weet niet of de anderen niet verteld werd dat ze het tempo op moesten voeren om op tijd de finishlijn te passeren."

"Ik koos er op dat moment voor om zelf mijn ronde te kunnen rijden en weet niet of de anderen zich bewust waren van het wegtikken van de seconden."

Vettel en teamgenoot Charles Leclerc wisten, in tegenstelling tot Verstappen, nog wel een tweede vliegende ronde te rijden. Daarin pakte Leclerc de vierde plaats van de Red Bull-coureur.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Belangrijkste nieuws over de GP van China RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"