Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen vierde na eenzame race in China

De duizendste Formule 1-race in China bracht niet het gehoopte spektakel. Max Verstappen kende een eenzame race en kwam als vierde over de meet.

Verstappen China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Achter de beide Mercedessen en Ferrari's begon Max Verstappen de Grand Prix van China als vijfde. De Red Bull-coureur knokte in de eerste bochten met teamgenoot Pierre Gasly, maar behield zijn vijfde positie. In de openingsfase van de race namen de beide Mercedessen afstand van de Ferrari's en Verstappen. De Nederlander wist aan te haken bij Leclerc en Vettel en het gaatje beperkt te houden tot twee seconden.

Als eerste coureur uit de top vijf dook Verstappen in ronde 18 de pit in voor een nieuwe set van de harde band. Daarmee opende hij de aanval op de Ferrari's, waarbij de Italianen direct antwoordden door Sebastian Vettel naar binnen te halen. De Duitser kwam pal voor de neus van de Red Bull terug op de baan, waarbij de Nederlander direct aanviel bij de hairpin. Deze poging mislukte, waarna de Ferrari-coureur eenvoudig wegreed bij de Red Bull.

De vijfde plaats werd een vierde toen Charles Leclerc in ronde 23 zijn stop maakte en ruim tien seconden achter de Red Bull terug op het asfalt kwam. Het tempo van Verstappen op de harde band was minder dan dat van de Ferrari's, waarbij Vettel enkele tienden per ronde uitliep en Leclerc het gat met enkele tienden per ronde wist te dichten.

Uitslag Race - China

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Charles Leclerc trapte ondertussen het gaspedaal van zijn Ferrari dieper in en dichtte het gat naar Verstappen razendsnel. De rondetijden van Verstappen vlogen omhoog, waarna de teamleiding van Red Bull besloot om over te stappen op 'plan B'. In ronde 35 maakte Verstappen zijn tweede stop voor een set van de gele medium band. Een voorbeeld dat direct gevolgd werd voor Vettel, Hamilton en Bottas.

Voor Verstappen dreigde het een race in niemandsland te worden, waarbij de Mercedessen en Vettel sneller waren en Leclerc na zijn stop terug viel tot de vijfde positie. Het gat was voor de Ferrari-coureur te groot om nog te dichten in de laatste ronde.

De duizendste Grand Prix bracht daarbij niet het gehoopte vuurwerk, maar Verstappen behield met een vierde positie bij de finish zijn derde plaats in het WK.

Belangrijkste nieuws over de GP van China RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"