Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Red Bull-Honda komt veel tekort op rechte stukken

Max Verstappen en Pierre Gasly kwamen tijdens de kwalificatie in China flink tekort op de rechte stukken. De Red Bull-coureurs waren niet bovenin de topsnelhedenlijsten te vinden.

Verstappen China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Nadat veel Honda-coureurs bij de seizoensopener in Australië tijdens de race bovenin de topsnelhedenlijsten te vinden waren, waakte Honda al voor teveel euforie. De Japanse motor is, naar eigen zeggen, nog niet van het niveau van Ferrari en Mercedes. Iets dat in Bahrein bleek en ook in China zien we dat de Honda-krachtbron pk's tekort komt.

Het enige betrouwbare meetmoment om het piekvermogen van de motoren te meten vormt de kwalificatie. Alle coureurs, auto's en motoren staan op het standje 'maximaal' en de omstandigheden zijn gelijk: dezelfde banden, dezelfde hoeveelheid benzine, allemaal DRS én op hetzelfde moment op de baan. Tijdens een sessie wordt op vier meetpunten de topsnelheid gemeten: start/finish, meetpunt in sector 1, meetpunt in sector 2 en de speedtrap aan het einde van het lange rechte stuk. Max Verstappen en Pierre Gasly waren nergens in de top terug te vinden.

RacingNews365 analyseerde de topsnelheden van de vier motorfabrikanten, waarbij we de snelste coureur per merk hebben gekozen: Verstappen - Honda, Bottas - Mercedes, Vettel - Ferrari en Ricciardo - Renault. Achter de naam Verstappen hebben we in onderstaande tabel ook zijn positie in de ranking aangegeven, waarbij er tijdens de kwalificatie achttien coureurs in actie kwamen.

Duidelijk is dat de Red Bull-Honda combinatie op alle meetpunten flink tekort komt ten opzichte van de concurrenten. Op vrijdag liet Red Bull al weten dat het op alle rechte stukken bij elkaar zo'n acht tienden verliest ten opzichte van Ferrari en ongeveer vier tienden ten opzichte van Mercedes. Een bewering die gestaafd wordt door onderstaande cijfers.

Topsnelheden kwalificatie GP China

Meetpunt Verstappen Bottas Vettel Ricciardo
Speedtrap 318,3 (15) 322,0 327,1 323,9
Start/finish 269,6 (12) 271,9 275,6 271,9
Sector 1 283,1 (16) 285,8 287,0 284,8
Sector 2 279,4 (14) 281,1 282,7 280,3

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Belangrijkste nieuws over de GP van China RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Max Waarom Verstappen geen enkele op zachte banden heeft gereden