Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix China 2019

Bottas pakt pole, Verstappen vijfde in kwalificatie voor GP China

Het team van Mercedes kende een ijzersterke kwalificatie in China. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton bleven de rivalen van Ferrari voor. Max Verstappen start de race zondag als vijfde.

Verstappen China 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Zonder de in de derde training zwaar gecrashte Alexander Albon ging de kwalificatie voor de Chinese Grand Prix van start. Mercedes nam de koe bij de horens, waarbij Valtteri Bottas als eerste de 1.32 in dook. Max Verstappen kwam in zijn eerste vliegende ronde tot de derde tijd, om uiteindelijk als vierde door te gaan naar Q2.

Voor Antonio Giovinazzi zat de kwalificatie er eveneens op voordat deze begonnen was. De Alfa Romeo-coureur wist door technische problemen geen tijd te noteren. Achterin werd het duel tussen de beide Williams-coureurs beslecht in het voordeel van George Russel die Robert Kubica enkele duizendsten voor wist te blijven. Het Britse team kwam wederom veel tekort ten opzichte van de rest van het veld.

In Q2 werd het dringen voor de laatste plaatsen in de top 10 kwalificatie. Pierre Gasly was er alles aan gelegen om voor de eerste keer met Red Bull door te dringen tot Q3. Hetgeen hem op de zachte band lukte, wel gaf de Fransman liefst zes tienden toe op Verstappen, die met een hardere bandencompound onderwerg was. Afvallers in Q3: Kvyat, Perez, Raikkonen, Sainz en Norris.

De toppers kozen er allemaal voor om zich te kwalificeren op de medium band, wat betekent de beide Ferrari's, Mercedessen en Verstappen morgen op deze band starten. De Nederlander ging als vijfde door naar het laatste deel van de kwalificatie.

Uitslag Kwalificatie - China

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In het laatste deel van de kwalificatie, Q3, brandde de strijd voor de poleposition los. Alle coureurs reden daarbij op de rode soft band. Op verse banden en met motoren maximaal opengeschroefd was Mercedes een klasse apart, waarin Bottas tijdens zijn eerste run 0,007 sneller was dan Hamilton. Verstappen was in een fel gevecht verwikkeld met de Ferrari's voor de derde positie, maar gaf een halve seconde toe.

Het team van Red Bull blunderde in de slotfase door geen tweede run meer te kunnen rijden. Verstappen en Gasly kwamen te laat over start/finish. De Nederlander zag in de slotseconden Charles Leclerc nog onder zijn tijd doorkomen en start morgen als vijfde.

Belangrijkste nieuws over de GP van China RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x
Live reacties na sensationele zege Norris in Miami