Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Coronel: "Als dat gebeurt, heeft Verstappen een probleem"

Het Formule 1-seizoen 2020 wordt een cruciaal jaar voor Red Bull-Honda en Max Verstappen. Het is het laatste jaar waarin de huidige reglementen gelden. Alleen de wereldtitel telt, maar daarvoor moet nog heel wat gebeuren.

Verstappen koeling
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen behaalde drie zeges in 2019, maar eindigde op liefst 135 punten achterstand van wereldkampioen Lewis Hamilton als derde in het WK. Dit seizoen moeten de rollen worden omgedraaid, Red Bull zet dan ook vol in op de wereldtitel.

Autocoureur Tom Coronel verwacht een moeilijke strijd, maar is optimistisch: "Voor de concurrentie wordt het erg lastig om de dominantie van Mercedes te doorbreken. Ze zijn al jarenlang de absolute nummer één. Aan het einde van vorig seizoen zagen we echter dat Ferrari en Red Bull het ze vaker dan ooit écht moeilijk maakten."

"Mercedes heeft het gewoon uitstekend voor elkaar met de succesvolste coureur van dit moment, ook de juiste mensen zitten op de juiste posities", analyseert Coronel in gesprek met RacingNews365.

De reglementen voor 2020 zijn technisch identiek aan die van 2019, wat voordelen kan bieden voor de teams die hun zaakjes net wat minder voor elkaar hadden dan Mercedes. "Voor Verstappen en Red Bull is het een goede zaak dat de regels niet veranderen. Normaal gesproken komt het veld dan dichter bij elkaar. Het is daarbij makkelijker om een mindere auto iets beter te maken, dan om de beste auto van het veld continu te blijven verbeteren", stelt Coronel.

De winterslaap van Red Bull is een veelbesproken item, want bijna jaarlijks komt de renstal stroef uit de startblokken. Als dat wederom gebeurt, heeft Verstappen een groot probleem: "Cruciaal is dat Red Bull nu wel goed uit de winter komt. Als Red Bull er na een race of vijf niet bij zit, dan heeft Verstappen een probleem. Doordat de regels in 2021 compleet veranderen, zal al snel de focus naar het volgende seizoen worden verlegd."

Coronel verwacht dat het een strijd wordt tussen Hamilton en Verstappen voor de titel. Ferrari, dat haar laatste titel in 2007 pakte met Kimi Raikkonen, zal wederom tekortkomen, denkt de autocoureur.

"Ik verwacht niet dat Ferrari Mercedes zal verslaan, daarvoor mist het team leiderschap en structuur. Een team is zo sterk als de zwakste schakel en bij Ferrari ontbreken er een aantal schakels in de ketting."

De rivaliteit tussen Sebastian Vettel en Charles Leclerc kostte het team in 2019 mogelijk punten, maar Coronel gelooft niet in teamorders bij de Italiaanse renstal. "Nee, laat Leclerc en Vettel maar met elkaar strijden. Daarbij moeten ze elkaar wel het licht in de ogen gaan gunnen. Vorig seizoen was dat met name bij Leclerc niet het geval, die wilde zichzelf soms te graag bewijzen."

Fotoalbum

Lotus 97t

De 25 mooiste Formule 1-auto's aller tijden

In haar rijke historie stonden er in de Formule 1 honderden auto's aan de start. Bijzondere, creatieve, spuuglelijke, maar ook prachtige bolides. RacingNews365 selecteerde 25 pareltjes van F1-auto's in een album.

Bekijk het album

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"