Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2021

Kan de sprintkwalificatie Red Bull een halt toeroepen in GP Groot-Brittannië?

Mercedes zal in de Grand Prix van Groot-Brittannië alles op alles willen zetten om de dominante reeks van Red Bull te stoppen. Misschien dat voor de Duitse constructeur de nieuwe opzet uitkomst biedt?

Verstappen Bottas Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na vijf overwinningen voor Red Bull op rij is het voor Mercedes van het grootste belang dat die zegereeks doorbroken wordt, wil het team de aansluiting blijven behouden in beide kampioenschappen. Dit weekend wordt de sprintkwalificatie nieuw geïntroduceerd in de Formule 1 en dat brengt wat vraagtekens met zich mee.

Mercedes kan profiteren van nieuwe regels

De introductie van de sprintkwalificatie kan mogelijk licht in het voordeel van Mercedes werken. Tot aan het dubbele dominante optreden van Red Bull op de Red Bull Ring werd aangenomen dat Red Bull sneller is dan Mercedes over één ronde, maar dat Mercedes in de races ongeveer op gelijke hoogte zou zitten.

Dit zou kunnen betekenen dat Mercedes wat meer kans maakt als ze in de sprintkwalificatie vol in willen zetten op trackpositie. Als ze zich in de sprintkwalificatie zich van voren melden, maakt dat het één en ander lastiger voor Red Bull.

Sowieso is Mercedes altijd goed gegaan op Silverstone, al won Verstappen vorig jaar de tweede race op het circuit en won Lewis Hamilton een week eerder met wat geluk op drie wielen. Pirelli neemt dezelfde harde banden mee als toen.

Mercedes zelf brengt ook het nodige mee, namelijk updates. Het zijn de eerste nieuwe onderdelen sinds de Grand Prix op Imola. Toto Wolff heeft al aangegeven dat het van het grootste belang is dat die updates daadwerkelijk werken om Hamilton en Valtteri Bottas echt in stelling te brengen om met Red Bull te vechten.

De weersvoorspellingen geven aan dat regen geen enkel rol gaat spelen gedurende het weekend, waardoor de kans op een showdown tussen Verstappen en Hamilton het grootst is. Hoewel de RB16B duidelijk het beste pakket was voor de Red Bull Ring, hebben de hogensnelheidsbochten van Maggots, Beckets, Copse en Stowe Mercedes altijd goed gelegen. Als Mercedes ook hier niet kan winnen, is Red Bull de duidelijke favoriet voor de wereldtitel.

Kan ook Norris het Britse publiek laten juichen?

Er vanuit gaande dat Hamilton vecht om de twee bovenste posities, heeft het Britse publiek twee big guns om voor te juichen. Ze kunnen eveneens juichen voor Lando Norris, die aan een zeer indrukwekkend seizoen bezig is.

Engeland kreeg een klap te verwerken door het verliezen van de finale van het EK voetbal, maar komend weekend kunnen ze zomaar twee ijzers in het vuur hebben vooraan op de grid. Tom Coronel bijvoorbeeld gaf al aan dat Mercedes zich moet schamen voor het feit dat ze McLaren zo dichtbij hebben laten komen.

Norris had door zijn tijdstraf de pech dat hij op de Red Bull Ring niet als tweede finishte, maar desondanks toont de pace van McLaren aan dat Norris meer podiums kan pakken zodra iemand bij Mercedes of Red Bull wat laat liggen. Een nieuw podium kan ook op Silverstone zomaar tot de mogelijkheden van Norris en het oprukkende McLaren behoren.

Met de introductie van de sprintrace, waarover je hier nog veel meer leest, hanteert de Formule 1 ook een rigoureus ander tijdschema. Dat tijdschema check je hieronder. Over checken gesproken: wil je niks missen van de live actie op Silverstone dan kan je natuurlijk onze liveblogs volgen en natuurlijk biedt ook F1 TV Pro uitkomst.

Tijdschema Formule 1 GP Groot-Brittannië 2021

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 16 juli 15:30 - 16:30 uur
Kwalificatie Vrijdag 16 juli 19:00 - 20:00 uur
Tweede vrije training Zaterdag 17 juli 13:00 - 14:00 uur
Sprintkwalificatie Zaterdag 17 juli 17:30 - 18:00 uur
Race Zondag 18 juli 16:00 uur

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training