Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2023

Snelle Leclerc komt met de schrik vrij in sprint shooutout, tweede startrij Verstappen

Charles Leclerc heeft de snelste tijd geklokt in de allereerste Formule 1 sprint shootout ooit. Hij bleef Sergio Perez en Max Verstappen voor, maar kwam zelf met de schrik vrij na een crash.

Als om 10:30 uur zaterdagmorgen de sprint shootout van start gaat, is het opnieuw Charles Leclerc die de snelste tijd noteert. We zien net als gisteren dat meerdere coureurs zich verslikken in bocht drie, waaronder opnieuw ook Nyck de Vries. Zowel hij als collega Oscar Piastri kunnen via de achteruit de weg vervolgen.

Verstappen verbetert later zijn tijd, maar Leclerc doet hetzelfde met een indrukwekkend verschil van bijna een halve seconde. Nyck de Vries wil aanzetten voor een laatste snelle ronde als Logan Sargeant zijn Williams tegen de muur zet. Met nog 25 seconden op de klok is dat het einde van SQ1. Afvallers heten dan De Vries, Pierre Gasly, Yuki Tsunoda, Valtteri Bottas en Guanyu Zhou.

In SQ2 is het Nico Hulkenberg die net voor de muur zijn auto weet stil te zetten en een tweede code rood van de dag weet te voorkomen. Verder naar voren is het deze keer Verstappen die Leclerc met de nodige tienden voor weet te blijven. Zo wisselen de Red Bulls en de Ferrari's elkaar voortdurend af aan kop, met ook Carlos Sainz en Sergio Perez die nauwelijks voor elkaar onder doen.

Uitslag Sprint shootout - Azerbeidzjan

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Leclerc helemaal in zijn element

Het mag duidelijk dat we met de beperkte tijd die we hebben steeds maar één run zien, zij het verlengde runs. Blijven rijden is het devies. Dat verandert weinig aan wie de twee koplopers zijn, maar we zien Fernando Alonso zich stukje bij beetje steeds verder van voren melden. Dat doen Sargeant (om logische redenen), Kevin Magnussen, Esteban Ocon, Hulkenberg en Oscar Piastri niet. Zij zijn de afvallers van SQ2.

De Red Bulls vatten de koe bij de horens door als eerste baan op te gaan in SQ3 als de verplichte medium banden plaats hebben gemaakt voor verplichte softs. Lando Norris kwalificeerde zich voor SC3, maar mocht niet meedoen.

Verstappen geeft met zijn eerste rondje drie tienden toe op teamgenoot Sergio Perez en ook Leclerc duikt onder de tijd van de Nederlander. Na een cool down-rondje volgen de laatste vliegende ronden. Maar het beste lijkt van de banden te zijn en Leclerc handhaaft zich op poleposition. Het is echter ook de Monegask die zijn neus in de muur parkeert. Maar hij komt met de schrik vrij als hij zijn weg kan vervolgen én als niemand zijn tijd verbetert.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training